De fleste forældre med mindre børn, tager ferie i vinterferien, for at kunne bruge noget tid sammen med børnene. Noget der kan være svært at få plads til i en hektisk hverdag.

Tips til ting du og familien kan lave i vinterferienDet er dog ikke helt problemfrit, lige pludselig at skulle bruge en hel uge sammen for, hvad skal man få tiden til at gå med? Har du bestilt en skiferie er du godt optaget, men for de fleste danskere vil vinterferien foregå derhjemme, hvor du hurtigt kan komme til at kede dig.

Jeg kommer derfor med fire ideer til, hvad du kan lave med dine børn i vinterferien.

Tag en tur i svømmehallen

Alle børn elsker at lege rundt i svømmehallen, men det sker for de fleste meget sjælendt, da forældrene kun har tid i weekenden, hvor der er proppet med mennesker. Glæd derfor dine børn med at tage i svømmehal. De vil uden tvivl sætte pris på det.

Tip: Tag i en lidt større svømmehal end den lokale, for at glæde børnene lidt ekstra. Det kunne f.eks. være Lalandia, selvom det er lidt dyrere, men et sted som f.eks. Svømmestadion Danmark kunne også være et oplagt valg. De fleste kan finde en stor svømmehal indenfor en times kørsel.

Læg et puslespil sammen

De fleste børn sidder rigtig meget foran computeren til dagligt, så hvad med at prøve noget nyt med dem, som f.eks. at lægge et puslespil? Udover at det er meget hyggeligt, så er det utrolig sund træning for hjernen, da du bruger både venstre og højre hjernehalvdel, når du lægger puslespil – noget som kun meget få aktiviteter får dig til.

Tip: Du kan købe billige puslespil her. Det er billigere end i butikkerne og du modtager det dagen efter.

Tag i zoologisk have

Du har sikkert været et par gange i zoologisk have som barn? Har det ikke altid været en sjov oplevelse? De fleste børn kan godt lide at foretage sig noget uden for normalen, hvilket et besøg i zoologisk have i højeste grad vil være. Prisen er selvfølgelig lidt højere end en tur i svømmehallen, men det er en oplevelse som du og familien ikke får mange gange!

Tip: Pak en madkurv hjemmefra, så kan du spare lidt penge!

Find en oversigt over zoologiske haver i Danmark her.

Slå familien i bowling

Bowling er super sjovt for hele familien og alle kan være med! Bowling er relativt billigt og dine børn vil elske når de vinder over dig! Kombiner det evt. med en tur på McDonalds, så vil du for alvor se nogle store smil på dine børns læber!

Tip: Køb gerne to timer som minimum, da du ellers kun når 2-3 spil. Har du lidt større børn kan du prøve nightbowling med dem. Det er super sjovt for lidt ældre børn!

Nu har du ikke længere nogen undskyldning for ikke, at foretage dig noget med børnene/familien i vinterferien.

Har du nogle flere råd eller kender du til nogle specielle arrangementer er du selvfølgelig velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Besøg København

Du kan også tage et smut til København. Enten sammen med familien eller alene. Vil du have inspiration til gode oplevelser i København se læs dette indlæg.