Børsen i København stod færdig i 1623 og er dermed en af Danmarks ældste bygninger og en af en række bygninger vi husker Christian IV for, selvom Rundetårn og Rosenborg Slot ofte er mere huskede i den brede befolkning.

Børsen er til hverdag en lukket bygning, men lokalerne udlejes til events og netop her har du mulighed for billigt at komme ind og se en af Danmarks mest betydningsfulde bygninger på samme tid med at du f.eks. er til vinsmagning.

Børsen blev bygget da Christian IV havde indset at handel havde stor betydning og for at København skulle blive et betydningsfuldt handelscentrum var der behov for et område til de mange købmænd. Derfor bad kongen i 1618 en arkitekt om at påbegynde bygningen af en Børs i forbindelse med det nye område i København, Christianshavn.

Bygningen åbnede i 1613, men den østlige gavl blev først færdiggjort i 1640. Måske på grund af at kongen manglede midler til at færdiggøre byggeriet.

Børsen København

Sådan kommer du ind og ser Børsen

En af de billigste måder at komme ind og se Børsen på er at tage til vinsmagning. Både Ludvig Bjørns Vinhandel og Philipson Wine afholder løbende vinsmagning i de historiske lokaler hvor du for få penge kan komme ind og smage på en masse forskellige vine imens du ser på de historiske lokaler.

Så er det bare at finde en ven der er klar på at komme ud og smage noget vin og se en af de bedst bevarede bygninger i Danmark.

Børssalen

Børsen har en spændende historie

Selvom børsen aldrig har været centrum for aktiehandel i Danmark som børsen i f.eks. New York, så er det ikke historier den gamle bygning mangler. Der har været fyldt med liv i alle bygningens dage og med skiftende ejere og krige i København er der nok af historier i den gamle bygning.

Børsen har i næsten alle sine dage været udlejet eller pantsat da kongerne i Danmark historisk set har manglet penge og derfor har de ofte pantsat bygninger når de skulle i krig. Børsen har en spændende historie og var i 1857 den første bygning i Danmark der blev fredet. Det kan man læse i det skøde der blev underskrevet da kongen solgte den til Grosserer-Societetet eller det vi i dag kender som Dansk Erhverv. Det har siden 1857 ejet bygningen og det er dermed dem der har ejet den i længst tid.

Om Forfatteren:
Mit navn er Christian Due og jeg blogger til dagligt om investering på MinInvestering.dk. Jeg har selv været på besøg hos Børsen flere gange og vil anbefale alle med interesse i Danmarks historien og historiske bygninger at finde en måde at komme ind og se denne storslåede bygning.