Siden vi var urmennesker har vi udfordret os selv, hvorfor vores hjerner har udviklet adrenalin for at sikre vores overlevelse. Dengang handlede det om jagt mod store farlige dyr og drabelige kampe mod andre stammer.

I dag lever vi i et trygt samfund stort set uden farer, og derfor ”mangler” vi dette adrenalinkick. Adrenalinen får os til at føle os i live og giver en kraftig lykkerus. Heldigvis behøver vi ikke sætte livet på spil, for at opnå dette i vores trygge Danmark. Løsningen hedder i stedet; halssprækkende oplevelsesgaver.

Vi har derfor udvalgt vores 5 favorit adrenalinoplevelser her på oplevelsesgaverforalle.dk.

Skydiver

Hanggliding – svæv som en fugl

Hanggliding er også kendt som drageflyvning, men det er ikke de små børnedrager vi taler om her. Du kommer til at svæve i et dragefly i en højde på ca. 500 meter over havets overflade, hvor du kan kigge ned på de små bitte ting på jorden.

Hanggliding er nok det tætteste man kommer på at flyve som en fugl, hvilket er både utroligt smukt og totalt surrealistisk. Under den lange svævetur på ca. 10 minutter, kan man nå at tænke mange tanker og mærke adrenalin banke i hele kroppen. Det er helt igennem en fantastisk oplevelse.

Flyboard – jetsko på steroider

Mest af alt ligner et flyboard nogle jetsko fra en fiktionsfilm om fremtiden. Det bliver godt monteret på dine fødder, hvorefter et voldsomt vandtryk blæser ud af boardet. Dette får dig til at flyve hen over vandoverfladen, og du kan nå en højde på ikke mindre end 10 meter.

Selve flyboardet får sine kræfter via en vandscooter, som med flere hundrede hestekræfter sender dig ud i en adrenalin oplevelse for livet. Du får monteret forsvarligt sikkerhedsudstyr, som bl.a. består af hjelm og tørdragt. Hermed kan du også holde varmen og fokusere på den vilde oplevelse.

Pilot for en dag – den ultimative drengedrøm

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men nu er det faktisk muligt at købe en oplevelsesgave, hvor man kan blive pilot for en dag. Og det er ikke bare privatflyvning, nej man styrer selv flyet både under take off og i luften.

Efter en kort briefing og noget basal undervisning er man klar til at lette og flyve ud i en oplevelse, som man sent glemmer. Flyveturen i luften var typisk ca. 45 minutter, så der er god til at prøve sine Top Gun skills af.

Bodyfligt – flyv i en vindtunnel

Nu skrev vi før, at Hanggliding var det tætteste man kunne komme på at flyve. Nogle vil dog mene, at bodyfligt er endnu mere naturtro flyvning. Her har man nemlig ikke noget udstyr på, og man skal bare bredde armene ud som vinger, og føle hvordan man svæver.

Tyngdekraften bliver ophævet via nogle yderst kraftige propeller, som blæser luft i vindtunnelen. Du vil komme til at flyve med en instruktør ved din side, som sørger for din sikkerhed. Dette er endnu en halssprækkende adrenalin oplevelse, som du kan opleve her i Danmark.

Bungyjump – kongen af adrenalin oplevelser

Der er ikke noget så frygtindgydende, som at stå højt oppe i luften og vente på at springe ud over kanten i et bungyjump. Tankerne flyver gennem hovedet, hvad hvis elastikkerne ikke er spændt korrekt om mine fødder eller er de for lange?

Det er totalt naturstridigt at tvinge kroppen til at springe, velvidende at man de første mange meter bare vil falde mod den sikre død, indtil elastikkerne redder ens liv i sidste øjeblik. Hele hjernen går i alarmberedskab og gør alt for at tale dig fra det. Tør du at springe, vil du opleve et sus af adrenalin, som du ikke troede var muligt.