Har du en stor familie, der skal have lidt action til en fødselsdag, eller skal i prøve noget nyt, til team-building i firmaet? Så er Nerf Wars måske noget for jer.

Hvis du har prøvet paintball, så kender du (stort set) allerede konceptet, og reglerne. I Nerf Wars er det meget normalt at spille Capture-the-flag, eller “hent fjendens flag”.

Denne gang kræver det dog ikke sparkedragter, det giver ikke maling i håret og der er ingen blå mærker – Alle kan være med. Det er godt til team-building på kontoret, da der normalt vil være en gruppe som opponerer mod Paintball fordi det nemt kan gøre ondt.

Nerf Wars er blevet ekstremt populære i USA, lige præcist fordi at alle kan være med. De fede våben, kan genskabe den action vi kender fra first-person-shooter spil, bare ude i “virkeligheden”. Nerf Wars er et perfekt event, hvis i er klar på lidt action. “It’s nerf or nothing”.

Er du stadigvæk i tvivl? Vi har listet 4 årsager til at vi mener at Nerf Guns er noget af det bedste legetøj, der er udkommet i lang tid.

Paintball som vi kender det

#1 – De skyder i perfekt på begrænset afstand.

Afstanden som Nerf våben skyder er på omkring 50 meter. En afstand vi mener, der er noget i nærheden af perfekt. Når Nerf våbnene ikke er kraftigere end det, og at missilerne er lavet af hårdt skum, så kommer det aldrig til at gøre rigtigt ondt.

Det er en afstand der gør det muligt at lave et “spil” ud af det, det kræver at man bevæger sig lidt for at komme tæt på fjenden.

De der prøver Nerf Wars mener også at afstanden er ret god, især indendørs, de fleste voksne mænd savner, måske, at våbnene kan skyde lige så hårdt og langt som et paintball gevær. “Skyde-styrken” i våbnene gør at man kan spille med voksne, børn, unge, gamle, kvinder og mænd uden at frygte for blå mærker og maling i håret.

Skumpilene bliver affyret med komprimeret luft, og en generel regel er, jo større våbenet er, jo længere og mere præcist skyder det.

#2 – Våbnene bliver bedre og bedre.

Hasbro er et af verdens største legetøjsfirmaer, og de udvikler fortsat på nerf-våbene. Udviklingen går imod at de kommer til at skyde både lidt længere, men mest af alt, mere præcist. Stadigvæk på et niveau hvor at alle kan være med – Det er trods alt designet til store børn.

Våbnene er flotte og udarbejdet i rigtig høj kvalitet, men populariteten betyder at der allerede nu er kopier på markedet. Nerf er klart det mest testede legetøjsvåben og af højeste kvalitet.

I USA arrangerer Hasbro Nerf War turneringer på landsplan, som vi må håbe på breder sig til Danmark.

#3 – Der er våben for alle.

Alle kan være med og det kan faktisk være billigt nok at komme i gang. De billigste Nerf våben starter ved lidt over 100 kr, hvor de dyreste koster op til 1000-1500 kr.

Vi mener at prisen gør at det kan rivalisere paintball, da det er en éngangsomkostning imod at skulle leje paintball.  – Det kommer vi ind på.

Våbnene er lette at bære på, men stadigvæk af rigtig høj kvalitet. De er designet til børn, så der må helst ikke falde små dele af, når man leger med dem – hvilket kræver høj kvalitet. På samme tid skal de være lette nok til at man, som 8-årig, kan løbe rundt med dem i timevis.

I forhold til konkurrenterne, holder de meget længere og kan sagtens klare et par runder af capture-the-flag.

#4 – Erstatter paintball på pris og bredde

Vi mener sagtens at Nerf kan erstatte Paintball, som et sjovt action-event. Prisen gør at det kan koste omkring det samme at anskaffe sig 10 våben og en masse missiler, som det koster at leje en paintball bane og nogle kugler.

Skuddene kan genbruges, og våbnene har længere legeværdi hos børn. Populariteten gør at de også kan sælges brugt, hvis man kun skal bruge det én gang, men det er ikke unormalt at have nerf våben som kontor-gadgets.

Man kan ikke sige at paintball er børne- og familievenligt, og hvis man har tendens til blå mærker, er det heller ikke altid sjovt at være med til. Tjek her, hvis du er blevet interesseret i Nerf guns.

Nerf Guns kan dog bruges af både større børn og voksne, og kan f.eks. danne rammen om sjove events til en fødselsdag eller lignende og kan med garanti og skabe glæde som fødselsdagsgave for både børn og voksne.