Er du vil med biografier, eller vil du gerne give en biografi i bogform som gave, så kan du finde en række forslag til biografier i dette indlæg.

Hvad er en biografi?

Find forslag til biografier om kendte, sportsfolk, musikere og andre lige her.En biografi er en beskrivelse af et menneskes liv, og kan være skrevet af personen selv eller af andre. Ofte beskrives personens op og nedture, succes’er og fiaskoer. Og ofte er det kendte personer der på den ene eller andet måde har skabt en succes eller levet et utraditionelt liv som er værd at fortælle om.

Det er ofte kendte mennesker, så som sportsfolk, politikkere, musikere eller forretningsfolk der laver biografier, men det kan også sagtens være biografier om historiske personer eller lignende.

De fleste personer der udgiver en biografi, ønsker naturligvis primært at tjene penge på at sælge bogen, men du har sikkert allerede mindst én biografi i din husstand – også selvom du måske aldrig har købt en. I hvert fald omdelte dynekongen Lars Larsen sin selvbiografi til samtlige husstande i Danmark i 2004. Et ret genialt reklame fremstød for ham og hans forretning. Bogen er faktisk også ganske glimrende. Især når den er gratis, men hvis du gerne vil have en god ide om hvad en biografi er, så er Lars Larsens bog et fint sted at starte.

Biografier af kendte

Er du til biografier af kendte personer, så kan du finde et par eksempler her under.

 • Malala Yousafzai – Jeg er Malala: En fantastisk biografi om en kun 15 årig pakistansk pige der har været udsat for en grusom oplevelse, men som har et ufatteligt mod og syn på fred i verden og uddannelse til verdens børn. Læs mere her.
 • Nelson Mandela: Bogen om en af vor tids vigtigste frihedskæmpere, Nelson Mandela. Læs mere her.
 • H. C. Andersen: En bog om den verdenskendte Danske forfatter H. C. Andersen. Læs mere her.
 • Pia Kjærsgaard: En magtfuld kvinde i dansk politik igennem mange år. Både elsket og hadet, men respekteret af de fleste. Læs mere her.
 • Mogens Glistrup: En bog om en af de mest kontroversielle politikkere Danmark har set. Læs mere her.

Biografier af sportsfolk

Er du til biografier af sportsfolk, så kan finde en række forslag på nedenstående liste:

 • Michael Rasmussen – Gul feber: En biografi om cykelrytteren Michael Rasmussen der lå til at vinde verdens hårdeste cykelløb, men som blev bortdømt på grund af doping. Læs mere her.
 • Lars Christiansen – Når sandheden skal frem: En biografi om håndspillerens op og nedture, og bagsiden af medaljen. Læs mere her.
 • Jeg er Zlatan Ibrahimovic: En bog om den karismatiske Svenske fodboldspiller, som kan alt med en bold og ikke er bange for at sige sin mening – heller ikke selvom den ikke altid er populær. Læs mere her.
 • Michael Laudrup: En selvbiografi om Michael Laudrup. Danmarks suverænt bedste fodboldspiller nogensinde. Læs mere her.
 • Mikkel Hansen: En biografi om verdens bedste holdboldspiller Mikkel Hansen. Læs mere her.

Biografier af forretningsfolk

Vil du gerne finde gode biografier om forretningsfolk, så kan du finde et par eksempler på nedenstående liste.

 • Simon Spies: En biografi om rejsekongen Simon Spies der var på alles læber i sin storhedstid og som altid formåede at gøre opmærksom på sig selv. Læs mere her.
 • Steve Jobs: En biografi om Apple stifteren, som måske er en af vor tids vigtigste iværksættere. Læs mere her.
 • Jesper Buch: En af succesmanden bag Just-Eat, som blev mange penge værd da han solgte sin andel. Læs mere her.
 • Morten Wagner: Historien om dating.dk stifteren Morten Wagner og hans rejse fra mobbeoffer til succesrig forretningsmand og rigdom. Læs mere her.

Biografier af musikere

Er du til biografier af kendte musikere, så er der samlet nogle eksempler på nedenstående liste.

 • Beethoven: Historien om en af de helt store i musikhistorien, som selv efter at være blevet næsten døv, udgav værker der blev kæmpe store og en historisk succes. Læs mere her.
 • Leonard Cohen: En historie om den verdenskendte sanger og sangskriver. Læs mere her.
 • Bob Dylan: Et portræt af mennesket og musikkeren Bob Dylan. Læs mere her.

Find flere biografier og andre bøger her

Fandt du ikke noget interessant på nogle af de ovenstående lister af biografier, så kan du selv gå på jagt efter flere på gucca.dk.

Find flere gode bøger her

Hvad er din favorit biografi?

Hvis du skal pege på én biografi som den bedste, hvad skulle det så være for en? Skriv gerne en kommentar med den bedste biografi du har læse eller kom med flere af dine yndlings biografier. Skriv gerne en kommentar længere nede i indlægget.