En stor fest ligger for døren. Måske er det firmaets store sommerfest for hele sit personale; måske er det en af de store familiefester, en 18 års fødselsdag, et bryllup eller andre ting, hvor folk samler sig i de her store forsamlinger. Mange poster er blevet uddelt i forbindelse med planlægningen. Nogle står for booking af lokale, andre skal bikse menuen sammen, og du er sat tilbage med den måske sværeste post; for du skal nemlig stå for underholdningen.

De billige traditioner

Når man står for underholdningen, kan man hurtigt finde på at kaste sig over de gamle selskabslege, og hvorfor skulle man ikke gøre det? For det første er det billigt, for det andet har det virket alle andre gange, så går den nok endnu en gang, også kan den næste, som står for underholdningen vælge noget bedre næste gang. Derudover er problemet jo løst på under en time, så man ikke behøver at sidde og bekymre sig mere over det end som så.

Det store minus ved at gentage traditionerne er, at folk vil måske opdage, at det er det, du har gjort. Det kan forekomme sløset, nærigt, og uopfindsomt. Selv folk der har prøvet de lege en god sjat gange, og vil derfor mere finde underholdningen kedelig. Samtidig skal man tage højde for folk, som ikke nyder at være i opmærksomhedens centrum, og som derfor hellere vil være en tilskuer end en del af underholdningen.

Bring klovnen på scenen.

Man kan også bestille underholdningen udefra om det så er tryllekunstneren eller klovnen. Her er det naturligvis farligt, for vælger man tryllekunstneren, er der en risiko for, at det er den samme, gamle mand med tophat, som laver det samme malebogtrick alle andre laver, hvor de flytter fingeren ned på en fane for at fylde stregerne og flytter den en gang til for at fylde bogen med farver. Alle har set det og de fleste har regnet den ud.

Men at bringe klovnen på scenen er ikke ensbetydende med krigsmaling og tre bolde i luften. Du kan booke Nikolaj Stokholm til festen, og kender man Stokholm, ved man, at han er stolt af at være en klovn, at han har været aktiv i over 10 år i komikerbranchen, hvor han også har fået god anerkendelse. Man ved det er en sikker vinder med masser af grin! Perfekt til en god aften med kolleger eller familie.