Det nye er dykning. At bevæge sig ned under vandets overflade og udfordre kroppens grænser er blevet meget populært. Flere og flere gør det.

At dykke er en sportsgren, og det er en alvorlig aktivitet. Man udfordrer kroppen og presser sig selv. Men dykning kan også være en sjov aktivitet.

Dykning er endda en sund beskæftigelse. Du bevæger dig og bruger din krop. Det er på en ikke så belastende måde. Du træner også dine lunger op.

Dykning er for alle

Man kan dykke på mange måder og på mange niveauer. Børnene, der lige har lært at svømme, kan dykke efter ting og bare dykke for sjov. De voksne, der har ambitioner med dykningen, kan træne sig op til at kunne holde vejret længe og dykke langt eller i lang tid.

Vil du gerne gøre dine børn trygge i vandet, så tag dem med i svømmehallen og leg med at dykke. Når de har prøvet at komme under vandet og har styr på, hvordan de kommer op igen, vil de være mere sikre i det våde element.

Gør dykningen sjovere med en Full Face dykkermaske

Vil du lege med dykning, så kan du gøre det sjovere med en full face maske. Med en full face maske på kan du dykke løs i klorholdigt vand eller i saltvand. Du skal ikke tænke på, at du får det i øjnene. Du kommer ikke til at få noget i næsen osv. Du kan bare dykke.

Lad også dine børn få en full face dykkermaske, så de kan dykke løs. De kan lege, at de udforsker havets bund, eller at de er astronauter, der udforsker rummet.

Alvor og leg

Dykning er ramme alvor. Tænker man sig ikke om, og passer man ikke på, kan det gå grueligt galt. Det er dog nemt at passe på og at tage de forskellige forholdsregler, der gør det mere sikkert. Og så kan det være rigtig sjovt at dykke.

Det kan være sjovt at begive sig ned i en anden verden. Verdenen under vandets overflade er anderledes end verdenen over. Selvom du ”bare” dykker i svømmehallen, er det meget anderledes under vandet, end det er over. Dykker du i havet, kan du måske se fisk og andet. Det er med til at gøre dykning rigtig sjovt.

En god form for motion

At dykke giver motion. Du bruger din krop og bevæger dig. Men du tænker ikke specielt over det. Du gør det bare. Så dykning er motion, der ikke føles som motion. Det føles mere som leg og udforskning.

Det er vigtigt at få motion dagligt. Noget af din motion kan fint være dykning. Det vil ikke føles som en pligt, men faktisk gøre din motion sjov.