Har du problemer med at få dit barn til at sove om aftenen, så er der måske en løsning i dette indlæg.

Hjælp – mit barn vil ikke sove!

Jeg skal lige skynde mig at sige at jeg på ingen måder er uddannet til at komme med følgende udtalelser i forhold til børns eventuelle søvnproblemer. Jeg har ikke heller ikke børn selv endnu, men jeg kender en masse der har. Jeg har hørt om en del og også set nogle eksempler på forældre der ikke kan få deres børn til at sove om aftenen.

Da der kan være tusind grunde forskellige grunde til at børn ikke vil sove, vil jeg ikke påstå at jeg har en løsning til netop dig, men jeg vil da gerne komme med et par ideer du kan prøve af. 🙂

Hvis dit barn ikke vil sove, så kan du prøve at:

  • Droppe middagsluren, eller gøre den kortere.
  • Lave nogenlunde faste sengetider, så barnet kommer ind i en stabil rytme.
  • Bruge en masse energi sammen med dit barn i løbet af dagen. Gerne udenfor, så det giver en dejlig naturlig træthed. Og nogle børn har mere krudt der skal brændes af end andre.
  • Måske handler det om tryghed eller nærhed. Måske er et helt mørkt rum ikke det bedste, måske skal der nogle faste beroligende lyde til.
  • Lave nogle faste soverutiner ved sengetid. Læs en godnathistorie, syng for barnet, spil noget afstressende musik. Find ud af hvad der virker beroligende. Prøv dig frem.

Tryghed er nok et af nøgleordene i forhold til at få et barn til at sove. Derudover er der bestemte situationer der tit får et barn til at sove nemmere end andre. F.eks. en køretur i bilen. Jeg tror primært at det er “vuggeeffekten” der spiller ind, og den kan måske være svær at genoplive i soveværelset. Men det kan måske også være det at forældrene taler sammen, det der kommer ud af radioen eller cd afspilleren i bilen der gør børn trætte. Det kan også være at barnet har nemmere ved at falde til ro i bilen på grund af de mange indtryk de kan få ved at kigge ud af vinduet.

Jeg tror det handler meget om at barnet skal finde den der indre ro, og nogen gange skal nogle bestemte omstændigheder være til stede (eller opfyldt) for at det sker.

Hvis intet virker, så prøv dette

Føler du at du har prøvet alt fra ovenstående tips, og måske mere til, uden held, så er jeg faldet over en anden spændende mulighed, som du kan prøve af. Denne mulighed kræver oven i købet ikke ret meget af dig selv. Så hvis du har en travl hverdag og tit bøvler med at få dit barn til at sove, så kan du prøve med nogle lydbøger som du sætter til at afspille når dit barn er blevet puttet.

Der findes lydbøger der er lavet decideret til det formål at afstresse børn og få dem til at flade til ro. Det er f.eks. eventyr fortællinger som indrager barnet i handlingen. De indeholder ofte også beroligende baggrundsmusik.

Lydbøgerne kan købes til børn i forskellige aldersgrupper, og andre forældre har udtalt sig meget positivt om effekten af disse lydbøger. Læs mere og se hvor du kan købe lydbøgerne herunder.

Har du stået i samme situation?

Laver du tit konstateringen “mit barn vil ikke sove”, så håber jeg at dette indlæg har givet dig et par tip til at få løst problemet. Så kan du selv få mere overskud og bruge tiden på noget mere underholdende sammen med dit barn. Vil du gerne vide mere om søvn og søvnoptimering, så kan du også finde inspiration på hjemmesiden bedresoevn.dk.

Har du været en af dem der havde problemer med at få dit barn til at sove, eller er du det stadig, så vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet, hvis du har gode forslag til løsninger på problemet. Hvad gjorde du?