Der går meget tid med de praktiske opgaver i hverdagen – og for lidt tid med alt det sjove. Fik vi alle sammen skåret ned tidsforbruget på pligter, ville der imidlertid bliver frigjort noget tid. Tid, som kan bruges på noget, man hellere vil.

Her får du 3 tips til at få mere tid i hverdagen – kun ved hjælp af ganske få ændringer.

Bestil en måltidskasse

Der forsvinder masser af tid dagligt i forbindelse med madlavningen. Faktisk kan alle ugens måltider tage tid allerede inden ugen er gået i gang. Der skal både laves en madplan og derefter handles ind. Måske skal måltiderne også koordineres med, hvilke øvrige aktiviteter de forskellige medlemmer af familien har i løbet af ugen.

Dertil kommer selve madlavningen, som hurtigt stjæler en lille times tid af dagen sammenlagt. Fra du tænder ovnen eller skræller kartoflerne, til I sammen kan sætte jer ved bordet.

Med en måltidskasse slipper du nemmere om ved opgaven. Her er madplanen allerede lavet og alle ingredienserne med i kassen, så du ikke behøver handle mere end det højst nødvendige. Mange af opskrifterne er også hurtige at følge.

Vil du slippe afsted med at bruge så lidt tid på madlavningen som muligt, kan du også bestille en måltidskasse med færdigretter.

Du kan se en test af måltidskasser her og finde ud af, hvad der passer til din hverdag.

Brug mindre tid på vasketøjet

Det er svært at komme udenom vasketøjet, men med nogle få vaneændringer kan du gøre livet med snavsetøj lettere for dig selv.

  • Hæng bluser og skjorter på bøjler direkte efter vask. Så slipper du for at bruge tid på at stryge.
  • Lad være med at lægge viskestykker og karklude sammen, men giv dem i stedet hver deres skuffe eller kasse i skabet, du kan lægge dem direkte ned i. Det er lige meget om de krøller og du er hurtigere færdig med at lægge vasketøj sammen. Du kan gøre det samme med undertøjet.
  • Køb udelukkende sorte sokker. Hvis du kun har sorte sokker – og de alle sammen har nogenlunde samme alder på bagen – behøver du aldrig mere sortere sokker. De har alle samme nuance og kan derfor parres i den rækkefølge, du trækker dem op ad vasketøjskurven.

Tag cyklen i stedet for bilen

Hvis du bor i byen, kan det føles som det hurtige valg at tage bilen. En bil kører hurtigere end en cykel – eller en bus. I hvert fald i teorien.

Sandheden er bare, at over korte afstande er cyklen rent faktisk hurtigere end bilen. Med en cykel kan man ofte skyde genvej ad stier og knapt så påvirkelig af den øvrige trafik i byen. Særligt gennem lyskryds.

Har du børn vil du måske også opdage, at du bruger en del tid på at få spændt børnene fast i bilen – og er det vinter, skal bilen måske endda tøs op først og ruderne skrabes.

Inden længe er der gået 5 minutter – og måske kunne du allerede være nået frem til børnehaven eller jobbet på den tid.

Kombineret med de andre tips til at spare tid, er du allerede godt på vej mod en times ekstra kvalitetstid dagligt.

Hvad gør du for at spare tid i hverdagen? Byd ind i kommentarfeltet herunder.