Når det skal være lidt festligt eller du bare gerne vil sætte kulør på hverdagens madlavning, kan et par smarte køkkengadgets være din redning. Med de rette gadgets kan du lave alt fra sunde smoothies til kulørte drinks og desserter, som gør tilværelsen en lille smule sjovere.

I denne artikel får du 6 gode forslag til sjove køkkengadgets, der sætter ekstra kulør på tilværelsen.

Blender – en gadget eller ej?

Når ordet “gadget” nævnes, går snakken oftest på sjove eller mærkelige produkter med særlige gimmicks, man kun bruger en enkelt gang eller to på et år. En blender er måske i den forstand ikke en typisk gadget, men den er til gengæld uundværlig når du skal kreere sunde smoothies og kulørte drinks.

En sund smoothie kan både være sprængfyldt af energi og pakket med vitaminer, afhængigt af hvordan du sammensætter den.

Kulørte drinks kan laves med alle tænkelige former for is, sodavand, frugt og alkohol. Du kan selvfølgelig også undlade alkoholen og i stedet lave mocktails, som kan drikkes af alle.

Uanset om du skal bruge blenderen til smoothies eller drinks, anbefales det at vælge en model der klarer sig godt i test og generelt får ros blandt køberne. Det kan nemlig godt betale sig at investere i en ordentlig model med masser af kræfter, som kan bruges til lidt af hvert.

Isterningmaskine – til dig der ofte bruger isterninger

Isterninger er uundværlige, når drikkevarerne skal køles ned hurtigt eller der skal blendes lækre smoothies. Hvis du også synes det er træls at fylde isterningeposer med vand og vente på de fryser til, så kan det være værd at overveje en isterningemaskine. Den kræver nemlig blot påfyldning af vand, hvorefter den selv begynder at lave isterninger til ethvert behov.

Isterningmaskinen fås i flere typer, størrelser og prisklasser, så der er en maskine til ethvert behov og pengepung.

Popcornmaskine – biografstemning i hjemmet

En af de særlige ting ved biografer, er at de altid dufter af varme saltede popcorn. Popcornmaskinen er således den ideelle gaveidé til filmelskeren, der ønsker den perfekte biografstemning i hjemmet.

Med en popcornmaskine kan du desuden selv bestemme hvilke majs du ønsker at anvende, og du vælger ligeledes selv typen og mængden af fedtstof der skal bruges under tilberedningen. Med et tryk på knappen skal du således bare læne dig tilbage og nyde forestillingen – af de poppende majskerner, der fordeler sig jævnt i popcornmaskinen.

Vaffeljern – ikke kun til klassiske vafler

Vaffeljernet er en god gammeldags køkkengadget, som i de senere år desværre har levet et liv i skyggen af nyere og mere avancerede gadgets. Vafler er dog stadig en yndlingsspise blandt mange, og så kan de både være sjove og hyggelige at tilberede.

Hvis du er vild med vafler, kan du endda finde opskrifter på sunde vafler der blandt andet indeholder havregryn og banan. De kan laves om aftenen og spises på en travl morgen, eller som et lækkert lille mellemmåltid. De sunde vafler giver en rigtig god start på dagen, da kombinationen af havregryn og banan både er mættende og giver masser af energi.

Vidste du: Vaffeldagen er en svensk tradition, som hvert år markeres den 25. marts ved at nyde vafler i samvær med familie og venner.

Raclette – tilbered din egen mad ved bordet

Racletten er måske fra en svunden tid, men den findes stadig i de fleste butikker og er særligt populær blandt børnefamilierne. Traditionen med at tilberede sin egen mad ved spisebordet lever således i bedste velgående blandt mange familier med børn. At lave sin egen mad ved bordet er desuden en sjov måde at vække børnenes interesse for madlavning, da de selv får muligheden for at sammensætte ønskede råvarer til en middagsret. Med en raclette eller bordgrill i køkkenarsenalet er du altid forberedt på en sjov aften med familie og venner.

Chokoladefontæne – perfekt til syndige stunder

Er du chokoladeelsker med hang til syndige stunder, er chokoladefontænen helt uundværlig. Den kan gøre ethvert dessertbord interessant, og såvel børn som voksne kan hygge sig med at holde forskelligt frugt og søde sager under den flydende chokolade, som får alting til at smage en tand bedre.

Blandt favoritterne hører selvfølgelig frugt skåret i passende størrelser, men også en lækker chokoladekage, skumfiduser og andre søde sager kan dyppes under chokoladestrømmen for et ekstra pift.