Er du på udkig efter en fjernstyret helikopter til enten børn eller voksne, så kan du finde et par tips, samt nogle gode links i dette indlæg. En fjernstyret helikopter lyder måske som en avanceret stykke legetøj, men de kan faktisk fås til fornuftige priser efterhånden.

Indhold i dette indlæg

Først skal du lige have et overblik over de enkelte afsnit i dette indlæg, sådan så du nemt kan springe til det afsnit der er mest interessant for dig, hvis altså du ikke har lyst til at læse det hele.

Forskellige typer

Find tips og gode links her hvis du skal købe en fjernstyret helikopterEn fjernstyret helikopter kan fås i flere forskellige udgaver og med flere forskellige teknologier som drivkraft. De mest normale er halt klart de elektriske, som også er klart de billigste. Den slags helikoptere er også klart de mindste, og mange af dem egner sig bedst til indendørs brug. Du kan dog også finde en fjernstyret helikopter til udendørs brug – også af den elektriske slags. De elektriske fås i meget små udgaver, ja faktisk helt ned til ned omkring 10 gram.

Du kan også få fjernstyrede helikoptere der egner sig mere til voksne. F.eks. kan du få nogle der kan styres via en tablet eller en smartphone eller andre som kan filme og tage billeder imens de flyver. De kan være gode til mange forskellige ting, og er ikke nødvendigvis kun for sjov.

Hop til køb af fjernstyret helikopter for at finde gode links.

Fjernstyret helikopter til børn

Der findes masser af fjernstyrede helikoptere der egner sig til børn. Hvis barnet er første gangs bruger af sådan en fjernstyret helikopter, så er det måske en god ide at gå efter en af de billigste modeller, da de fleste flyvende ting jo med stor sandsynlighed vil styrte ned. Og de vil nok også komme til at flyve ind i en masse ting.

Mener du at dit barn ikke er “helt moden” til at flyve med en fjernstyret helikopter, eller er du bare bange for at den eller dine ting i hjemmet gør for hurtigt i stykker, så kan du overveje en fjernstyret bil som alternativ. Med en bil skal du nemlig kun forholde dig til noget der bliver på jorden.

Men ønsker dit barn sig en fjernstyret helikopter, så gå efter en af de mindre og billige modeller for at prøve det af. Uanset om du køber en billig eller en dyr helikopter, kan de nok kun holde til et bestemt antal styrt før de ikke virker optimalt mere. Kan dit bart gode finde ud af at flyve med den uden at være for voldsom, kan du evt. investere i en lidt dyrere helikopter – eller måske endda en variant der er nemmere at styre. De modeller kaldet QuadroKoptere er ofte nemmere at styre, og måske også mere robust, da de har 4 propeller. Én i hvert hjørne af helikopteren. Den ser sådan lidt drone agtig ud, og ligner derfor ikke 100% en rigtig helikopter.

Hop til afsnittet om køb af fjernstyret helikopter for at finde gode links.

Fjernstyret helikopter til voksne

Til de voksne findes der masser af gode fjernstyrede helikoptere. Du skal helt klar gå efter de lidt tungere modeller, så du kan komme til at flyve med dem udenfor. Ligeledes må der jo gerne være lidt rækkevidde på, så du kan flyve både højt og langt væk og stadig styre den.

Du kan også overveje til hvilket formål du skal bruge en fjernstyret helikopter. Skal den f.eks. bare være til at flyve med, ønsker du at kunne styre den fra din smartphone eller måske vil du gerne kunne filme fra luften med den?

Alt dette er muligt med de forskellige modeller af helikoptere der findes. Hop direkte til afsnittet med køb af fjernstyret helikopter.

Ideer til brug af fjernstyret helikopter

Mangler du nogle gode ideer til hvordan du kan bruge de forskellige helikopter modeller, så det bliver lidt sjovere eller mere anvendeligt at bruge den, så vil jeg forsøge at give dig noget inspiration herunder:

  • Lav en bane indenfor eller i haven. Du kan f.eks. sætte nogle pæle eller stolper om som du skal flyve igennem, for til sidst at skulle lande på et lille terrassebord eller noget der er endnu mindre. Den der kan gennemføre banen hurtigt vinder.
  • Flyv om kap fra A til B eller på en bane du har lavet. Brug et stopur og flyv på hurtigste tid, hvis i kun har en helikopter eller flyv direkte med flere på banen på samme tid. Det giver en ekstra udfordring.
  • Skyd noget ned. Du kan også få en fjernstyret helikopter der kan skyde med missiler. Den kan i f.eks. bruge til at skyde til måls efter småting med. Stil f.eks. 10 tændstik æsker op, nogle tomme cola dåser eller lignende og se om i kan skyde dem ned fra luften af.
  • Skub noget let med luft: Måske kan i lave en lille bane, og smide en lille let ting i midten på banen (en bordtennisbold f.eks.) og så duellere om hvem der kan få bolden skubbet ud over modstanderens del af banen med lufttrykket fra propellerne fra helikopteren.
  • Flyv igennem smalle steder: Hæng en badering eller lignende op i luften og se om du kan manøvrere helikopteren igennem uden at støde ind i noget eller uden at styrte.
  • Film fra luften: Med en af de mere avancerede helikoptere (eller droner) kan du tage billeder eller filme fra luften af. Måske har du allerede nogle gode ideer til hvad du skal filme. Hvis ikke så kan du f.eks. filme dit hus fra luften af.

Har du andre gode ideer til hvad du kan bruge en fjernstyret helikopter til, så skriv meget gerne dit forslag i kommentarfeltet nederst i dette indlæg.

Køb af fjernstyret helikopter

Vil du gerne have nogle gode links til køb af fjernstyret helikopter, så jeg har samlet nogle stykker til dig herunder:

  • Coolstuff.dk – Fed gadget shop hvor du kan købe en fjernstyret helikopter til alle formål som er beskrevet i dette indlæg. Se deres udvalg lige her.
  • Wupti.com – Hos Wupti har de et stort udvalg af fjernstyrede helikoptere, både til børn og voksne. Se udvalget lige her.
  • Only4kids.dk – God børneshop, hvor du bl.a. kan købe flere varianter af fjernstyrede helikoptere til børn (og voksne). Se deres udvalg lige her.

Mine egne erfaringer

Jeg har set tonsvis af mænd blive til drenge når de ser, og ikke mindst prøver, en fjernstyret helikopter. Jeg er selv ikke nogen undtagelse. Det ER bare sjovt!

Det tager lige lidt tid at lære at flyve med en fjernstyret helikopter, men derfra så er det bare at gå i gang med nogle af de sjove påhit. Jeg har f.eks. været med til at flyve over en ledning fra en loftlampe, hvor der ikke var ret langt til loftet. Det var udfordrende og ikke ret nemt at skulle flyve i mellem loft og ledning. Vi kunne blive ved lige så længe som helikopteren havde strøm til.

Den slags legetøj bliver jeg nok aldrig for gammel til. 🙂

Dine erfaringer?

Har du en fjernstyret helikopter? Hvad bruger du den til? Og har du flere gode ideer til hvad sådan en kan bruges til vil jeg meget gerne høre fra dig. Skriv gerne en kommentar herunder.