Ønsker du lidt hjælp til køb af fjernstyret bil til børn eller voksne, så kan du i dette indlæg finde nogle brugbare tips, samt gode links til hvor du kan købe dem.

Indhold i dette indlæg

Inden jeg går videre får du lige en indholdsfortegnelse over dette indlæg, så du nemt og hurtigt kan springe til det afsnit som du mener er mest værdifuldt for dig – hvis altså du ikke har lyst til at læse hele indlægget.

Typer og teknologier

Der findes et hav af forskellige typer og teknologier inden for fjernstyrede biler. Det er hovedsageligt 3 teknologier der driver en fjernstyret bil, nemlig el, benzin og nitro.

Teknologier som drivkraft

  • Elektriske biler, hvor det ofte er en oplader med til selve bilen eller hvor den kører på almindelige batterier. Selve styreenheden køre på batterier.
  • Nitro biler, hvor bilerne er noget kraftigere, hurtigere og vildere og derfor har brug for eksplosivt brændstof for at kunne performe.
  • Benzin biler, som ligeledes har brug for brændstof som almindelige biler for at drive værket. Typisk større og vildere biler end de elektriske.

Er du eller dit barn nybegynder inden for det med fjernstyrede biler, så er det nok en rigtig god ide at starte med en elektrisk fjernstyret bil. De er også nemmere at håndtere, knap så vilde og de er også de billigste – både i anskaffelse og i drift.

Fjernstyret bil typer

Der findes mange forskellige varianer af fjernstyrede biler. Du kan bl.a. få racerbiler, lastbiler, offroadere og mange andre slags biler. Du kan også få dem i forskellige størrelser og med forskellige egenskaber som egner sig til de forskellige alderstrin – lige fra mindre børn til voksne legebørn. Nogle biler egner sig kun til indendørs brug, mens andre er bygget til udendørs brug – enten på asfalt eller endda offroad. Nogle kan endda tåle vand.

Så inden du læser videre, kan du overveje hvilken type bil og hvilken teknologi der egner sig til den person der skal bruge bilen. Du kan også passende tænke lidt på stedet hvor bilen skal bruges. Er det f.eks. indendøre, kan det måske være at det skal være en af de knap så vilde biler.

Vil du gerne kigge på fjernstyrede biler nu?hop til afsnittet med gode links til webshops.

Fjernstyret bil til børn

Find en god fjernstyret bil til både børn og voksne herSkal du have et par råd om køb af fjernstyret bil til børn, så må det klart være at de skal kunne holde til lidt af hvert. Det kan dermed være en god ide at gå efter en bil der er robust bygget, og hvor bilen ikke er så nem at skille fra hinanden. Det der også ofte går i stykker på bilerne når børne leger med dem – og måske lidt vildt – er antennen. Så hvis du kan finde en bil uden antenne, eller måske en antenne der ikke ser så skrøbelig ud, er det nok en fordel.

Derudover kan du også tænke over at bilen skal kunne holde til at køre ind i ting. Og du kan også tænke over om der overhovedet kan køres med bilen i dit hjem uden der sættes mærker på gulve og på de ting, som børnene utvivlsomt vil køre ind i.

En bil hvor hjulene ikke er fri er nok også en fordel, så det ikke er dem der skal tage fra når de kører ind i ting. Generelt er det nok en god ide med en billig og robust elektrisk bil til dit barn – især hvis det er den første fjernstyrede bil han/hun skal have.

Vil du gerne kigge på fjernstyrede biler, så hop til køb fjernstyret bil afsnittet her.

Fjernstyret bil til voksne

Fjernstyrede biler til voksne kan være af alle typer. Her er spørgsmålet nok mest hvad den skal bruges til. Skal den anvendes indenfor eller udenfor? Og vil du gerne køre offroad med den, så skal du gå efter de modeller der egner sig til det. Nogle kan endda holde til at blive våde.

Der findes efterhånden også gode elektriske biler til voksne, men skal det være endnu vildere kan du også få biler der kører på benzin eller nitro. Disse biler er langt vildere og hurtigere end de elektriske biler.

Hop til afsnittet om køb af fjernstyret bil, hvis du gerne vil kigge på biler.

Ideer til brug af fjernstyret bil

Det er nok svært at forestille sig at det er kedeligt at køre med en fjernstyret bil – både for børn og voksne, men der er nu alligevel metoder til at få det bedste ud af legen. Du kan f.eks.:

  • Lav et glat underlag: Hvis du f.eks. strøer noget sand ud på nogle fliser eller lignende, sådan så underlaget bliver glat. Så bliver du i stand til at få bilen til at lave hjulspin eller glide rundt langt nemmere. Det er måske sjovere at køre rundt på et glat underlag. Hvis din bil kan tåle det, så kan du også prøve at køre på is om vinteren. Måske på en frossen sø eller en stor vandpyt eller lignende.
  • Lav en forhindringsbane: Du kan både i din egen stue eller udendørs lave en bane med forhindringer, som du skal køre rundt om eller igennem – f.eks. på tid. Så kan du se hvor hurtigt du kan gennemføre banen, eller måske endda konkurrere mod dine venner.
  • Kør om kap mod andre biler: Hvis en eller flere af dine venner også har en fjernstyret bil, så kan i køre om kap. Evt. på en bane som i selv har lavet.
  • Spil bold med fjernstyrede biler: Kan du samle nok personer der har en fjernstyret bil, så kunne en sjov aktivitet måske også være at lave 2 små mål, og købe en let bold og så lade bilerne være spillerne på fodboldbanen. Det kræver blot et lige antal spillere på hvert hold, og så kan i se om i med bilerne kan score mål hos hinanden.
  • Ballondans med fjernstyrede biler: Bind en ballon fast til en snor og den anden ende til bilen. I skal mindst være 2 personer til denne leg. Den der overlever med sin ballon uden den er sprunget har vundet. Legen går så ud på at smadre modstandernes balloner med sin egen bil, alt imens du også skal passe på din egen ballon ikke sprænger.

Har du andre sjove lege du har udført med fjernstyrede biler, så skriv meget gerne en kommentar nederst i dette indlæg.

Køb af fjernstyret bil

Mangler du nogle links til køb af fjernstyret bil, så kan du se nogle gode steder hvor du kan købe dem herunder:

  • Hos Wupti kan du finde alverdens fjernstyret legetøj, heriblandt biler, som egner sig til både børn og voksne. Se deres udvalg her.
  • På webshoppen only4kids.dk, kan du købe fjernstyrede biler til børn. De har et hav af forskellige størrelse og typer af biler. Alle sammen elektriske. Se deres udvalg her.

Kan det ikke blive vildt nok for din teenager eller dig selv, så skal du gå efter biler der kører på nitro eller benzin. Dem kan du bl.a. købe lige her.

Mine egne erfaringer med fjernstyrede biler

Jeg har selv haft fjernstyret bil da jeg var knægt. Dengang kørte bilerne på batterier, og kunne dermed ikke holde ret længe af gangen. Måske 10-15 minutter hvis jeg var heldig. Men jeg har virkeligt moret mig med mine fjernstyrede biler. Faktisk et godt stykke op i mine teenage år.

Jeg har både kørt selv rundt i sand på fliser, så jeg kunne lave hjulspin og få bilen til at glide rundt. Jeg har også flere gange været med til at køre på en jordbane som en af mine venner havde lavet i haven. Det har været et fantastisk stykke legetøj for mig, og jeg ville med garanti synes det stadig er sjovt den dag i dag.

Dine erfaringer med fjernstyrede biler

Har du selv gode erfaringer med en fjernstyret bil? Hvilken type bil har du haft og har du brugt den til noget specielt. Skriv gerne en kommentar hvis du vil dele dine erfaringer.