Vinteren er over os, og det betyder ofte lidt halvtrist vejr. Men bare fordi vejret kan være trist, behøver ens tilværelse ikke at være det.

For både inden- og udenfor kan man lave sjove aktiviteter for hele familien om vinteren, som nødvendigvis ikke koster det helt store (nogle af aktiviteterne kan endda være fuldstændige gratis).

Jeg har derfor her samlet 5 gode ideer til jer, som trænger nogle gode aktiviteter for hele familien her om vinteren.

Bag en kage sammen

Der er ikke noget som en lækker kage (og evt. varm kakao) en kold vinterdag? Så hvorfor ikke dele den sjove oplevelse at lave en lækker kage sammen. Du behøver ikke at være Mette Blomsterberg for at lave en lækker kage med dit barn.

De fleste kageopskrifter kræver blot nogle få ingredienser, som skal blandes, hæve og en tur i ovnen. Hvis det skal være sukkerfrit, så kan du bare udskifte kageopskriften med en brødopskrift.

Farvelægning af tegninger

En anden hyggelig indendørs aktivitet (især hvis du har mindre børn) er farvelægning af tegninger. Og nej, at tegne er altså ikke kun for børn. At tegne kan være en meget afstressende aktivitet for voksne.

Der findes efterhånden rigtig mange malebøger, som du kan købe. Men har I ikke lige en liggende eller ikke har tid til at gå ned at købe en. Så kan I gratis oprette en bruger på Colorstory. Her kan I gratis hente op til 30 tegninger. Og synes I om tjenesten koster den herefter kun fra 19 kr. om måneden.

Spil et godt brætspil

Er farvelægning af tegninger ikke lige noget for jer, så er et godt brætspil noget de fleste kan finde glæden ved. Der findes brætspil for alle aldre. Så lige meget hvor gamle børnene er, så kan I altid finde et relevant brætspil.

Har I ikke lige et godt brætspil liggende, så kan man spille mange sjove spil med et sæt spillekort. Se evt. denne hjemmeside, hvor du kan se mange sjove kortspil.

Tag en tur på museum

At tage en tur på museum behøver nødvendigvis ikke at være kedeligt. I dag er der indrettet en hel del museer til børn, hvor de kan røre og udforske ting. Som eksempler på børnevenlige museer, kan der bl.a. nævnes Den Gamle By i Aarhus, Børnenes museum på Nationalmuseet i København og jernbanemuseet i Odense.

Lyder det stadig ikke så tiltrækkende, så vil en tur i et akvarium som f.eks. Den Blå Planet i Kastrup eller Experimentariumet ofte være en succes.

Find et krea-projekt

Her handler det om at bruge sin kreativitet. Måske skal I ud i skoven og finde kastanjer, som I kan lave til diverse dyr. Eller måske skal I male på sten, som I har fundet på stranden. Eller måske skal en gammel papkasse forvandles til et dukkehus med lidt maling.

Her er det kun fantasien, som sætter grænser.

Har du andre gode vinteraktiviteter?

Jeg håber, at dette indlæg har givet dig lidt ideer til, hvad man kan lave af aktiviteter under vinteren. Har du andre gode vinteraktiviteter, så del dem endelig med os andre nede i kommentarfeltet.