Som Povl Kjøller sang, så er der fuld af sjov, inde i en skov. Skoven har altid været et populært sted for danskere. I gamle dage var det her, at man gik på dates, hvor man i dag mest bruger skoven til at dyrke motion.

Hvis du elsker danske skove, men du ikke bruger dem særlig tit, så skal du læse dette indlæg, for der er helt sikker noget, som du kan lave i en skov.

Gå en tur

Lad os starte med den helt simple, nemlig at gå en tur i skoven. Det siges, at vi bør gå 10.000 skridt hver eneste dag, så hvorfor ikke gå disse skridt i skoven. Især forår, sommer og efterår er skoven ufattelig smuk at gå rundt i. Her kan du se, hvor meget liv, der er i skoven.

Efteråret er smukt, fordi bladene falder af træerne, men inden begynder de at skifte farve. Vinteren er også en spændende oplevelse, men mange kan ikke lide at gå i skoven, når der ikke er noget.

Løb en tur

Det er sundt at løbe i skoven, da du får masser af frisk luft, da der ikke er nogle biler. Samtidig styrker det dine ankler, da du løber i et ujævnt terræn. Hvis du er vant til at løbe på løbebånd eller asfalt, så vil du have svage ankler i forhold til en, som løber i skoven.

Det er også hårdt for dine knæ at løbe på asfalt, så du bør løbe i skoven i stedet. Det giver nærmest en form for zen at løbe rundt i skoven, da du er en del af naturen. Det er klart, at hvis du løber der om vinteren, er det hårdere mod dine knæ, end hvis du løber der om sommeren.

På frosthård jord vil det føles ligesom at løbe på asfalt, og det vil du komme til at mærke i dine knæ.

Gå til spejder

Der findes stadigvæk spejdere, og de bruger stadigvæk meget tid i skoven, når vejret er til det. Spejder er også for voksne, da du kan få lov at være leder for de mange børn.

Det er en god måde at hjælpe andre mennesker, samtidig med at du får lov at være i skoven. Der findes også det, som hedder voksenspejder.

Kør mountainbike

De sidste par år er flere begyndt at køre mountainbike i skoven. Nogle steder har det betydet, at man har måtte lave separate veje til dem, så de ikke kører ind i dem, som gerne vil gå eller løbe i skoven.

Det er dyrere at komme i gang med denne form for motionsform, da det kræver, at du har en dyr cykel. Hvis du vil i gang med det samme, kan du låne til det her. Ellers kan du spare op, så du er klar til næste sommersæson.