Havearbejde behøver ikke at være en sur pligt, som skal overstås. Det kan også være en hyggelig måde at bringe familien sammen og bruge tid på noget, som giver mening. Tag børnene med på havearbejde og nyd en hyggelig weekend med godt vejr, spil og havearbejde.

Børnene har godt af havearbejde

Havearbejde er ikke bare en sur pligt, som de voksne skal stå for. Det kan sagtens være sjovt at gå i haven – og det vil børnene helt sikkert også synes, hvis det er godt vejr, og hele familien er samlet om at gøre det til en hyggelig aktivitet.

Det er selvfølgelig ikke former for havearbejde, som børnene bør give sig i kast med. Det kan derfor være en god idé at forberede nogle aktiviteter, som børnene kan samles om at stå for i selskab med en voksen. Det kunne eksempelvis være at forbedre jorden i havebedene eller i køkkenhaven.

Børnene kan hjælpe med at ordne bede

Det kan også være, at bedene er ramt af ukrudt. Her kan børnene hjælpe med at fjerne ukrudt, men I kan også strø barkflis (kan købes hos Nethandel.dk) i bedene, som virker forebyggende og samtidig gavner jorden.

Det er en aktivitet, som der ikke er den store fare forbundet med, og det er helt sikkert en opgave, som børnene kan finde ud af at varetage. Hvis der er tale om yngre børn, er det en god idé at sørge for, at der er en voksen til stede, så de ikke står for det alene.

Sørg for at indlægge hyggepauser

Det er ingen hemmelighed, at børn ikke kan koncentrere sig i lige så lang tid som voksne. Samtidig synes børnene formentlig ikke, at det er lige så spændende at ordne haven, medmindre der er nogle pauser indlagt.

Derfor bør I sørge for at holde masser af pauser, hvor der er tid til at få en lille forfriskning eller et spil stangtennis. Det gør ikke noget, at havearbejdet strækker sig over en weekend, hvis blot der er dømt hygge imens. Hør noget god musik, imens I ordner have og tænd grillen om aftenen, så I kan samles om et lækkert måltid mad.

Det vil helt sikkert give børnene gåpåmod, og I kan eventuelt afholde nogle konkurrencer, hvor I dyster om at samle mest ukrudt eller lignende. Hvis der både er en første-, anden- og tredjepræmie på spil, så skal der nok gå sport i at ordne have.