Har du lyst til at købe ny underholding, men gider du ikke at bruge en masse penge lige nu og her? Så kan det være, at køb på afbetaling er vejen frem for dig.

Det kan måske lyde skræmmende, men det har skam sine fordele. Ved at købe på afbetaling online kan du vælge at at opdele din betaling i små dele, som gør det mere overskueligt for dig.

Du har også frihed til først at betale for dine varer, når du har besluttet dig for at beholde dem – i hvert fald inden for den første måned efter dit køb på afbetaling.

Som en ekstra bonus kan du også ved at købe på afbetaling gøre brug af et godt tilbud her og nu, hvis du ikke har pengene mens der er udsalg.

Muligheder for køb på afbetaling online

I Danmark findes der flere måder at købe på afbetaling på – de to grundlæggende metoder er gennem enten Viabill eller Klarna.

De to ordninger fungerer på den måde, at de lægger pengene ud for dig, så du ikke skylder webshoppen, du handler hos, penge. Du skylder i stedet penge til enten Viabill eller Klarna. De sender dig en faktura hver måned efterfølgende, indtil dit fulde beløb er betalt. Det er derfor nemt og enkelt at købe på afbetaling, og kommer ikke til at koste dig en formue, som mange måske går og frygter.

Sådan køber du på afbetaling

I forbindelse med dit køb, skal du vælge en af metoderne for køb på afbetaling. Derefter bliver du bedt om at udfylde en kort formular, hvor du bl.a. skal angive dit CPR-nummer. Dette er af sikkerhedsmæssige årsager for at tjekke, om du står i RKI, som er et dansk register over folk, der er dårlige til at betale fx deres gæld og regninger.

Hvis du står i registeret, kan du nemlig ikke gennemføre et køb på afbetaling, idet du står i det offentlige system som at være en utroværdig betaler.

Når du laver et køb på afbetaling, vil der som regel gå omkring 30 dage, før du modtager din første faktura, som du kan vælge at betale i små bider, eller betale hele beløbet på en gang.

Du skal dog være opmærksom på, at der kan komme renter og gebyrer på løbende, afhængig af hvilken afdragsordning, du vælger.

Ikke alle butikker giver dig muligheden for at købe på afbetaling – men du kan finde en liste over nogle af dem, der gør, samt læse mere på Køb-på-afbetaling.dk