Er du den lykkelige ejer af en iPad fra Apple, så ved du sikkert allerede at den kan bruges til en masse ting. Den er mindre og mere handy end en computer, og skærmen er større end på en mobil telefon, så den egner sig til rigtig mange ting.

Du kan naturligvis også spille på din iPad. Men hvis du er på jagt efter nye og sjove iPad spil, så kan du måske finde inspiration i dette indlæg.

De fleste af de spil vi har med på nedenstående lister er spil vi selv har prøvet og testet. Enkelte spil har vi ikke selv prøvet, men dem har vi fået anbefalet er andre som har talt godt om dem. Derudover har vi også kigget på anmeldelser af spillene – de såkaldte ratings.

Gode gratis spil til iPad

iPAd frontEr du nybegynder inden for spil til iPad, så kan du passende starte med at finde nogle af de sjove gratis iPad spil frem. Fælles for de fleste gratis spil er at der i spillene kommer reklamer forskellige steder. En anden typisk ting ved de gratis spil er at du ikke får alle mulighederne i de gratis spil. Det vil sige at du skal købe spillet for at få adgang til alle features og for at slippe for reklamerne.

Mange af de gratis spil kan dog nemt spilles på trods af reklamer og begrænset adgang til mulighederne i spillet. Om ikke andet så er det mere end rigeligt til at prøve spillet af og se om det er noget for dig. Men typisk er der masser af underholdning i de gratis versioner. Herunder kan du se en række forslag.

Angry Birds – Et yderst populært spil til mange enheder. Det går ud på at skyde med fugle efter grise, der har stjålet fuglenes æg. Jo længere du kommer i spillet, jo mere er grisene beskyttet af forskellige fæstninger. Du får ligeledes forskellige slags fugle (med forskellige egenskaber) at skyde med, som spillet skrider frem. Her gemmer sig mange timers underholdning.

Wordfeud – Et spil om ord. Spillet er en moderne videreudvikling af Scrabble. Det spilles af millioner af mennesker verden over. Det gælder om at danne nogle ord ud fra 7 bogstaver. Du skal så placere et ord på en spilleplade, og forsøge at komme af med så mange af dine bogstaver som muligt. Du må placere dit ord på spillepladen, så du danner et eller flere ord sammen med de ord der allerede er placeret på spillepladen. Vinderen er den der har flest point når der ikke er flere bogstaver tilbage. Dette spil fungerer rigtig godt på en iPad, da du har et bedre overblik over spillepladen på et stor skærm, samt over dine igangværende spil.

Bike Race – Er et spil hvor du styrer en motorcross cykel. Du giver gas og bremser med henholdsvis højre og venstre side af din iPad. Og du læner dig bagover og forover ved at dreje din iPad i den retning du ønsker at læne dig. Spillet gælder om at komme hurtigst muligt igennem forskellige baner med loops og andre forhindringer. Spillet fungerer rigtig godt på en iPad.

Cut The Rope – Et sjovt tænkespil. De første baner er lette, men du får hurtigt brug for dine kreative evner. Spillet går ud på at du skal hjælpe et lille grønt monster med at få fat på noget slik. Slikket er bundet fat ved hjælp af reb. Det er så meningen at du skal skære rebet over på en sådan måde så slikket enten falder korrekt ned (eller svinger derhen) hvor monsteret sidder. Forhindringerne bliver flere og flere jo længere du når hen i spillet. Der er gode udfordringer i spillet og samtidig er det dejligt simpelt at lære.

Hvem ved mest? Endnu et quiz spil hvor du kan spille selv eller imod andre. Du kan svare på forskellige spørgsmål og der er forskellige spilformer. Prøv det hvis du er vild med quiz spil til iPad.

Bubble Pang – Er et sjovt lille action spil, hvor du er en lille mand der skal skyde bobler i forskellige baner. Det starter simpelt med en enkelt stor boble. Når du skyder boblen, deler den sig i 2 mindre bobler, og sådan bliver det ved til boblen er helt væk. Senere i spillet skal du kunne klare flere bobler på én gang og med forskellige forhindringer på banen. Boblerne indeholder forskellige ting, som gør spillet mere udfordrende og sjovere. F.eks. kan du få omvendt styring, sådan så venstre får din mand til at gå til højre og omvendt. Du kan også få skjold, hurtigere hastighed og forskellige andre ting. Det er et rigtig sjovt spil.

Yatzy – Det er en klassiker som er nem at spille alene (mod computeren) eller sammen med 3 af andre spillere. Spillet findes naturligvis også som iPad spil.

Subway Surfers – Fint lille action spil, hvor du skal kære igennem en forhindringsbane. Spillet er også velegnet til børn.

Hay Day – Populært bondegårdsspil som mange både voksne og børn nyder at spille.

DragonVale – I dette anmelderroste spil skal du bl.a. opdrætte drager. Populært spil.

Clash of Clans – Strategi spil, hvor du skal bygge en by, træne dine folk og bekrige dine modstandere.

Gode iPad spil der koster penge

Selvom gratis spil er dejlige, så skal der tit betales lidt håndører for de bedste spil. Fælles for de fleste spil til iPad er dog at de ikke koster ret meget. De er f.eks. langt billigere end spil til PC eller konsoller. Der kan dog nemt være lige så mange timers underholdning i spil til iPad som til alle mulige andre enheder.

Kingdom Rush HD – Et af de bedste strategi spil til iPad. Køb det på iTunes.

Bloons Tower Defence 4 HD – Fedt spil hvor du skal forsvare dit tårn med forskellige våben. Køb det på iTunes.

Cursed Treasure HD – Endnu en rigtig godt strategi spil til iPad. Køb det på iTunes.

Defender Chronicles HD – En god blanding af et udfordrende “forsvarsspil” og et rollespil.

8 Ball Pool – Verdens bedste pool spil – også til iPad. Elsker du pool, så kommer du ikke udenom dette spil.

Achtung – Dette spil minder meget om det klassiske Snake spil, hvor du styrer en slange der bliver større og større, og hvor det gælder om at undgå at støde ind i dig selv og andre forhindringer. Dette spil kan du spille mod computeren eller andre modspillere. I kan spille flere spillere på samme iPad. Det gælder om at undgå at støde ind i hinanden

Minecraft – Spillet går ud på at samle resurser, bygge og konstruere ting, og ikke mindst at bekrige hinanden, samt at overleve forskellige monstre. Spillet er blevet utrolig populært og spillet af millioner på verdensplan.

Flight Control – Her skal du styre og lande fly. Du skal sørge for at lande alle fly inden der er for mange fly i luften og de begynder at støde sammen. Spil det evt. sammen med en medspiller.

Small World – Et anmelder rost elektronisk strategi brætspil for 2 spillere. Du kan spille imod computeren eller imod en anden person. Det hele styres af iPad’en, så det er nemt at tage frem og nemt at rydde op. Prøv det hvis du elsker strategi spil til iPad.

Plants vs. Zombies – Du skal smadre zombier med planter. Selvom det lyder mærkeligt, så er det er meget populært spil.

Where’s My Water? – Populært spil fra Disney. Kan spilles af både børn og voksne.

Jetpack – Fedt spil hvor det gælder om at få en flyvende mand forbi en masse forhindringer og sikkert i mål.

Bad Piggies HD – Sjovt spil hvor du skal flyve grisene i sikkerhed. Det er udviklerne af Angry Birds der også står bag dette spil.

Tentacles: Enter the Dolphin – Sjovt spil hvor du styrer et monster fanget inden i et krop. Flotte animationer set inde fra en menneske krop.

Tetris – Få det klassiske spil til iPad i en fin version. Du har sikkert spillet dette spil på andre enheder. Nu kan du spille det på din iPad også.

Motor Stunt Xtreme – Det gælder om at komme i mål så hurtigt som muligt, men med stunts på vejen.

iPad spil til børn

Leder du efter iPad spil til børn, så er der også nogle spil i den kategori. Faktisk kan flere af spillene fra ovenstående lister også sagtens spilles af børn, men på denne liste får du spil specielt egnet til de kære små.

Hugo Troll Race (gratis) – Den kendte Hugo figur som du kender fra dansk TV. Du skal styre Hugo igennem en række forhindringer. Velegnet til børn.

Pixeline Matematikbog (gratis) – Med denne App kan dit barn lege og lære på samme tid.

Pixeline ABC (gratis) – Med denne App kan dit barn øve sig på alfabetet, ord, stavelser og meget mere på en sjov måde.

Ant Smasher (gratis) – Det gælder om at smadre myrer. Det er velegnet selv til små børn.

LEGO® Zoo – Der findes også en hav af andre Lego spil. Dette ZOO spil er bare et eksempel.

Du finder også spil på ovenstående lister som egner sig til børn. Kig f.eks. efter Hay Day, Subway Surfers, Cut the Rope, Bike Race og Angry Birds.

Sådan finder du selv gode spil til iPad

Hvis du selv ønsker at finde nye spændende spil, så gå ind i App Store på din iPad og start evt. med at søge efter et af ovenstående spil. Alternativt kan du kigge på top listerne derinde. På hitlisterne kan du være heldig at finde noget der ser interessant ud. Klik på spillet for at læse mere om det, eller for at se billeder (screenshots) fra spillet. Ser det spændende ud (og er det gratis), så kan du jo nemt prøve det af.

En anden mulighed er at søge mere bredt efter spil via søgefunktionen øverst i højre hjørne i App Store. Søg f.eks. efter genre, eller hvad du nu kan finde på. Forslag til søgeord (alt efter hvilke spil du er ude efter):

 • Music
 • Quiz
 • Action
 • Puzzle
 • Strategy
 • Car
 • Race
 • Shooter

Listen af spil til iPad er næsten uendelig. Det kræver kun lidt fantasi at søge efter de spil typer du godt kan lide. Så snart du begynder at skrive noget kommer der også forslag fra søgefunktionen, så du på den måde måske allerede kan pejle dig ind på om du er ved at finde noget spændende eller ej.

Husk også at kigge efter anmeldelser af de forskellige spil. Er der mange gode anmeldelser (ratings) af et spil, så ved du at mange andre synes godt om det, og så er chancen for at du også gør det sikkert også større.

Anbefalet iPad tilbehør

Når du køber en iPad er der noget tilbehør som er godt at have, der ikke er med i pakken. Nogle af de ting er gode at anskaffe sig for at beskytte din iPad og for at gøre din oplevelse med din iPad bedre. Vi lister herunder det tilbehør, som vi mener kan gøre din oplevelse med din iPad bedre:

 • iPad cover – Med et iPad cover beskytter du din iPad mod stød og fald, både under transport og brug. Et godt cover fungerer samtidig som holder for din iPad, så du kan have den stående på mange forskellige måder. Det gør dig i stand til at sidde i en bedre stilling og nemmere betjene din iPad. Det er nemlig ikke til alle opgaver (f.eks. spil) at en iPad egner sig til at skulle holdes af dig selv. I mange tilfælde er det bedre at den står på en bestemt måde og du ikke selv skal holde den. Så vil anbefaler et godt cover der opfylder disse ting. Gå på jagt efter iPad covers lige her.
 • Beskyttelsesfilm (folie) – Med en beskyttelsesfilm, som du kan klæbe på din nye iPad, kan skærmen bedre modstå snavs, ridser og skrammer. Derfor kan din skærm se pænere ud længere hvis du beskytter den med film. Det er dog vigtigt at din iPad er helt ren inden du sætter filmen på. Køb det her.
 • Tilslutning til dit TV – Har du et nyere TV, så kan du ved hjælp af lidt ekstra udstyr tilslutte din iPad til dit TV. Det kan være smart både til nogle spil, men også til andre ting, så som fotofremvisning f.eks. For at kunne gøre det skal du bruge et TV der kan sættes et HDMI stik i. Du skal bruge et HDMI kabel, som du kan købe her. Du skal også bruge en AV Adapter, som du kan købe her.

Intet af ovenstående udstyr er nødvendigt for at du kan bruge din iPad, men især et godt cover vil jeg dog anbefale, så du kan beskytte din iPad, og så du har mulighed for at sidde godt med din iPad i forskellige stillinger.

Sådan er du altid online

For at du kan bruge din iPad til de fleste ting, har du brug for at have forbindelse til internettet. Det gælder også når du ønsker at spille de fleste spil (hvis ikke dem alle). Hvis du har købt en iPad som kun kan forbinde til internettet via WiFi, så har du en udfordring hvis du ønsker at bruge din iPad et sted hvor du ikke har adgang til et trådløst netværk. Det kunne jo godt være at du ville bruge din iPad et sted hvor der ikke er et trådløst netværk inden for rækkevide. Det kunne f.eks. være:

 • I sommerhuset
 • I haven
 • På stranden
 • På cafe

Find selv på flere steder. Du har forstået budskabet. Der er dog en løsning på problemet som ikke kræver det store af dig, hvis bare du har en smartphone i forvejen. De fleste smartphones kan nemlig sættes op som WiFi hotspots for andre enheder – f.eks. din iPad.

Så når du er på farten og der ikke er et trådløst netværk i nærheden, så kan du lave dit eget med din telefon, som du med din iPad kan forbinde til. Jeg har brugt det flere gange med min gamle HTC Desire S og det virker fremragende. Din telefon laver et trådløst netværk og forbindelses hastigheden er så den samme som du normalt har på din telefon via det mobile internet du har ved din teleudbyder. Denne hastighed vil være ok til langt de fleste ting du kan lave på en iPad (hvis altså der bare er forbindelse nok der hvor du befinder dig).

Bemærk: Det er dog vigtigt at du holder øje med dit dataforbrug så din mobilregning ikke løber løbsk, hvis du ikke har fri data i dit mobil abonnement.

Ekstra tip: Du kan også få en fed oplevelse ud af at spille på din iPad hvis du kobler den til dit TV, sådan så du kan se hvad der foregår på iPad’en på dit TV i stedet. Leder du efter et godt TV, så kan du måske finde det på hjemmesiden Ting-til-hjemmet.dk.

Har du flere tips?

Har du flere tips til uundværligt tilbehør til en iPad eller flere gode ideer til spil til Ipad, så del endelig dit tip med os i kommentarfeltet herunder.