Snart udklækker en masse nye studenter fra de danske gymnasier, og der skal sættes både blå og røde huer på en masse unge hoveder. Hvis du er en af de kommende studenter eller skal holde studentergilde for en glad student, kommer der her en lille guide til, hvordan du kan holde det fedeste studentergilde i år.

Styr på mad og drikkelse

Til et studentergilde kommer der selvfølgelig en masse glade studenter, der gerne vil feste. Derfor er det en god ide at have nogle lækre drikkevarer. Noget meget populært er slush ice maskine leje, hvor du kan leje en slush ice maskine med dine yndlings smage. Her får du også kopper og sugerør med, så du ikke skal tænke på opvask og smadrede glas.

For at gøre festen lidt sjovere, kan du putte vodka i slush ice maskinen, så det bliver til en lækker kold drink. Køb også gerne nogle øl, shots og ciders eller lignende, så de unge mennesker kan tage hvad de har lyst til. Ift. maden er det helt klart nemmest at bestille mad udefra eller at lave noget nemt, såsom at smide lækre pølser eller bøffer på grillen. Det er en mindeværdig dag, som man gerne vil være til stede til, og derfor er der ingen grund til at bruge en masse timer i køkkenet på dagen.

Pynt op til festlighederne

Til et studentergilde skal der selvfølgelig pyntes festligt op. Her kan man med fordel pynte op alt efter hvad farven på huen er. Rød hue = røde serpentiner, balloner, servietter, små røde studenterhuer på bordene osv. – og ligeså med den blå hue.

Hæng også gerne kulørte lamper eller fine lyskæder op til når mørket falder på. Det skal være en festlig dag og aften, så det er derfor også vigtigt at pynten afspejler det.

Taler og underholdning

Det er altid hyggeligt med søde taler både til og fra studenten. Som student kan du byde alle velkommen i en lille tale, og som gæst kan du fortælle studenten hvad de betyder for dig eller give et par sjove historier med på vejen. Som underholdning kan i spille øl bowling, beerpong, øl stafet eller noget helt fjerde.

Når familien skal være med til underholdningen, kan der f.eks. også laves tip en 13’er, for at finde ud af hvem der kender studenten bedst. Det er genialt med nogle små underholdnings momenter og sjove lege, så der også sker noget i løbet af dagen og aftenen udover spisning.