Hvad er dine yndlingsminder som barn? Er det at spille spil sammen med dine venner? Lege gemmeleg, sidde fast i mudder og køre rundt på jeres cykler i timevis? Det kan måske endda være, at et af dine yndlingsminder er at flygte til din superseje ven med en trampolin i baghaven? En trampolin kan give masser af sjov for hele familien i årevis og behøver ikke kun at være for børnene.

Sjov motion

Har du en trampolin i baghaven, har du stort set et stykke træningsudstyr. At hoppe på trampolin er ikke kun sjovt, det er også en fantastisk træningsøvelse. Hvem som helst kan komme og hoppe – mor, far og endda bedsteforældrene. Ældre familiemedlemmer vil sikkert opdage, at hop på trampolinen er bemærkelsesværdigt blide over for leddene, hvilket kan hjælpe dem med at holde sig aktive og genoplade deres energi.

Uden at bemærke det udfører du en skånsom aerobisk øvelse, hver gang du bruger en trampolin. At hoppe op og ned styrker dine ben og mavemuskler. Ikke nok med det så er det også en sjov måde at forbedre dit lymfesystem, hvilket befrier din krop fra toksiner og affaldsprodukter udstødt fra dine celler. Dette betyder, at de gentagne hoppebevægelser hjælper din krop med at dræne potentiel gift væk. Se her for at finde ud af hvilken slags trampolin ville være bedst for jer.

Endeløst sjov med lege der stimulerer fantasien

En trampolin med god kvalitet giver ikke kun årevis ar sjov for hele familien, det er også en fantastisk måde at stimulere fantasien med. Man kan for eksempel spille

Marco Polo: En spiller sidder i midten af trampolinen med sine øjne lukket og tæller til ti. De andre spillere spreder sig forsigtigt ud på trampolinen. Når spilleren i midten er færdig med at tælle, siger vedkommende ”Marco” og resten svarer ”Polo”. Nu handler det for spilleren i midten om at finde de andre spillere og identificere dem ved navn – alt sammen med lukkede øjne.

Æg: En person sidder i midten af trampolinen med sine arme rundt sine knæ, sådan at de er foldet sammen som et æg. De andre spiller hopper rundt personen og prøver på at få midterspilleren til at miste grebet om sine ben.

Dette er selvfølgelig kun nogle få eksempler, og kun fantasien sætter grænser for hvilke andre slags lege, man kan begive sig ind i.

Sjov uanset alder

Alle kan drage gavn af at hoppe på en trampolin – ung som gammel. Det forbedrer også motorfærdigheder og sociale evner, hvilket især er en fordele for børn og voksne med autisme.

Trampolinen giver et rum, hvori man kan føle sig tryg og give aflad for indestængt energi, alt imens hopperiet assisterer i muskeludvikling og forbedrer knogletæthed. Derfor rekommanderes de også af terapeuter.