Hej alle sammen. Mit navn er Sasa Kovacevic, og jeg har fået lov til at skrive et gæsteindlæg her på sitet om den nye og kommende PlayStation 4 konsol. Selve konsollen er blevet spået til at revolutionere branchen inden for spil og ved at læse dette indlæg, kan du blive klogere på, om den er noget for dig.

Personligt er jeg selv en meget stor fan af konsoller, og har i den forbindelse selv startet min egen PS4 website, hvor jeg blogger om PlayStation 4 spil, nyheder og rygter samt konkurrencer. Tjek hjemmesiden ud her og følg mig på Google+ her.

Når det er sagt, afskriver jeg ikke andre spillemaskiner som fx Microsofts Xbox eller Nintendos Wii. Min første konsol var en SEGA MasterSystem II, og den bliver stadigvæk brugt engang imellem, når mine venner kommer forbi.

Men når alt kommer til alt, vil jeg klart give Sony førstepladsen for design, funktionalitet og pris. Især når det kommer til de nye Next Generation spillemaskiner som Xbox One og Wii U.

Hvorfor skal du vælge PlayStation 4?

Lad mig kort ridse op hvorfor jeg selv synes, at PlayStation 4 er den bedste Next Gen konsol.

  • Kraftigt hardware der holder i mange år
  • Billigere end konkurrenten Xbox One
  • Større udvalg af spiltitler
  • Lækkert design

Sony traf det helt rigtige valg, da de besluttede sig for hvilket hardware, de ville bruge i deres nye PS-konsol. Ved at indsætte hele 8 GB DDR5 ram og en kraftig ottekernet 64-bit x86 processor med tilnavnet JAGUAR, har de sikret sig en konsol med så meget kraft, at spiludviklerne de næste mange år i fremtiden, kan udvikle de bedste og tungeste spil til fansene. Du kan derfor forvente flottere grafik end du har været vant til, om grafikken så sammenlignes med Xbox 360 eller PS3 spiller ingen rolle.

PlayStation4Prisen er også en vigtig faktor at have med, når man skal vælge en spillemaskine. Ved at købe PlayStation 4 frem for konkurrenten Xbox One, sparer du helt op til 1000 kr.

Da PS3eren blev udgivet i 2006 blev prisen sat alt for højt. I Danmark startede priserne fra 4.000 kr., og det viste sig at være en kæmpe fejltagelse. Salgstallene skuffede de første 6 måneder, og samme fejl vil Sony ikke begå igen.

PlayStation 4 prisen er derfor sat til 399 dollars, hvilket svarer til 2.230 kr. og med toldsatserne etc., kan vi forvente en slutpris i Europa på omkring 3.000 kr.

Hvis man siger, at en konsol ikke er bedre end de spil, der udkommer til den, kan man helt roligt regne med, at PlayStation 4 kommer til at byde på flere spil end dens tidligere forgængere PS1, PS2 og PS3.

Du vil finde gamle kendte titler – dem som aldrig udløber – som fx Fifa, Assassins Creed, Grand Theft Auto, Uncharted, Battlefield og mange andre. Du vil også finde nye spændende PS4 spil som Diablo III, Drive Club, Dragon Age III og det længe ventede Watch Dogs.

Sidst men ikke mindst, vil du kunne benytte dine gamle PS3 spil. Du sparer med andre ord en del penge sammenlignet med Xbox One, der ikke tillader brugte spil. På den måde er du ikke tvunget til at købe alle dine favorit-titler igen.

PS3 og PS4 – Hvad er forskellen?

Der er ikke længe til selve konsollen udkommer i Danmark. Faktisk julen 2013, og rigtig mange har stillet spørgsmålet på de mange PS-fora om hvad forskellen på PlayStation 3 PlayStation 4 er.

Jeg har i forbindelse med mit eget website fået udarbejdet denne infografik over specifikationerne fra begge konsoller. På den måde kan man hurtigt sammenligne de tekniske forskelle, og hvis man er en Sony PlayStation ekspert, vil det ikke tage mange minutter at drage en konklusion.

Forskelle på PlayStation 3 og PlayStation 4 infografik

Men eftersom de fleste netop ikke er hardcore tekniske-eksperter, vil jeg kort uddybe forskellen her.

Som nævnt tidligere i artiklen får PS4 hele 8 BG DDR5 RAM. Hvad betyder det for non-nørder? Jo rent teknisk vil det gøre den nye konsol hele 16 gange hurtigere sammenlignet med forgængeren samt give den en lige så hurtig ”reaktions-evne” som de hurtigste computere på markedet.

Selve CPU’en (Jaguaren) bruger en 64-bit x86 processor som yder 1,84 teraflops med 18 computer Units. Det betyder for os normale mennesker, at PlayStation 4 vil være i stand til at give en bedre grafik i forhold til skyggeeffekter og den fysiske beregning på hele 4 gange mere end den tidligere PS3.

Udover det har konsollen også en Blue-Ray som den gamle også har, men denne er dog en tand hurtigere til at læse skiverne, hvilket gør at film m.m. ikke kommer til at hakke så meget.

Personligt glæder jeg mig som et lille barn til PlayStation 4 udkommer, og jeg er sikker på, at den kommer til at springe alle forventnings-barriere hvad angår Next Gen konsoller. Under alle omstændigheder bliver det spændende at følge kapløbet mellem Microsoft og Sony, som man ellers har kunne mærke de første måneder af 2013 op til E3 i Los Angeles.