Det er stort at blive student – og det er en tid, som man vil tænke tilbage på resten af livet. Derfor er det vigtigt, at den blå bog bliver udarbejdet af hele klassen, da den fungerer som en evig påmindelse om gymnasietiden.

Det er almen kutyme, at der udarbejdes en blå bog, når studietiden er ved at være ovre. Den fungerer som et mindre omkring gymnasietiden, og alle eleverne har mulighed for at købe en om lige netop deres klasse.

Af samme årsag er det væsentligt, at alle bidrager til udarbejdelsen af den blå bog. Først og fremmest er det bare sjovere, når alle har givet deres besyv med, men herudover er det også vigtigt, at alle kan sikre, at den ikke indeholder informationer, som de helst ville være foruden.

Hele klassen skal bidrage, så resultatet bliver fyldestgørende

Hvis alle ikke deltager i udarbejdelsen af den blå bog, risikerer eleverne, at den ender med at give et forvrænget billede af klassen – og det kan i værste tilfælde ende med et resultat, som indeholder informationer, enkelte personer ikke vil bryde sig om.

Samtidig er det langt sjovere, hvis alle aktivt bidrager til den blå bog, så den bliver både retvisende og nøjagtig i forhold til, hvordan klassen egentlig var. Der findes masser af muligheder for at udarbejde en blå bog, så det er sikkert, at alle deltager.

Det nemmeste er at udarbejde den i en Word-fil, hvorefter den sendes til tryk hos et trykkeri, der har specialiseret sig i den blå bog. Det giver et professionelt resultat, som kan stå fremme i bogreolen til evigt minde om gymnasietiden.

Hvilke informationer skal den blå bog indeholde?

Den blå bog skal indeholde en lang række informationer, men i bund og grund er det op til eleverne at vælge, hvilke oplysninger de vil anvende. Det er nemmest at tage udgangspunkt i en skabelon, som har til formål at gøre det nemt at udfylde informationerne om de enkelte elever.

I kan med fordel anvende Google Docs til udarbejdelsen, da det gør det muligt at se, hvem der har indtastet de specifikke informationer. Det reducerer samtidig muligheden for at gå ind og skrive følsomme oplysninger eller oplysninger af ondartet karakter, som i bund og grund virker sårende.

Alle bør deltage, så oplevelsen bliver så god som muligt for alle – og det skal være muligt at gennemse den blå bog, inden den bliver trykt, så der er mulighed for at sikre, at der ikke kommer til at fremgå sårende oplysninger eller beskrivelser.