Har du inviteret dine nærmeste til en hyggelig stund, hvor din venindes store mave, hun selv og den kommende baby skal fejres? Skal du også finde på en sjov og sød aktivitet som du, alle de øvrige gæster og den vordende mor kan hygge jer med til hendes babyshower? Så er du kommet til det rette sted! Her på siden har vi nemlig fundet på 3 gode idéer til babyshower-lege og god underholdning i løbet ad dagen.

Babyshowers er noget helt særligt. For hvor ofte får du lov til at fejre din venindes, søsters eller kærestes flotte mave med hendes nærmeste, et væld af flotte gaver og sjove babyshower lege, der kan ryste jer sammen, inden den lille kommer til verden? Vil du overraske den vordende mor med underholdning til hendes babyshower, kan du med garanti finde inspiration og gode idéer ved at læse med her.

Få minder for livet med et fantastisk babyshower

Babyshower er et amerikansk fænomen, hvor man fejrer og overrasker kommende mødre med et hav af gaver og en hyggelig stund.

Når det er sagt, er babyshowers meget mere end en hyggelig sludder over en kop kaffe. Er der kun få måneder til, at din veninde bliver mor og du selv måske moster eller gudmor, er det derfor på sin plads, at du finder på noget god underholdning og/eller nogle sjove lege til den kommende begivenhed.

De sjove lege vil ikke alene være med til at ryste jer sammen om fælles grin og gode minder, men også få samtalerne til at flyde friere, når underholdning først er overstået. For tit er der nogle af gæsterne, der overhovedet ikke kender hinanden.

Vil du gøre hendes babyshower til en uforglemmelig dag for hende, så husk også en gave? Find inspiration her!

Lær hinanden bedre at kende

Er der flere af gæsterne, der ikke kender hinanden? Så er det oplagt, at de lærer hinanden bedre at kende med alternative – ja, eventuel barnlige – navnelege og underholdning til babyshoweret.

Forbereder du dig i god tid, kan du for eksempel bede alle gæster om at tage et billede med fra dengang, de var børn. Lav en tipskupon med navne og billeder, eller hæng dem op på en væg, og diskutér hvem, der er hvem. Når alle har gættet på, hvilke navne der hører til hvilke billeder, kan I tælle point sammen og finde vinderen af den sjove leg.

Skal det være ekstra sjovt, kan du bede gæsterne om at knytte en anekdote fra deres barndom til billedet eller skrive informationer, såsom fødselsvægt og -længde samt hår- og øjenfarve. Inden du ved af det, vil der hurtigt komme gang i babysnakken om krøller eller ej, flyveører og løbende næser. Den perfekte leg til et sjovt babyshower!

Giv den store mave og kommende baby opmærksomhed

Babyshowers handler først og fremmest om den kommende mor og babyen i maven. Det er derfor oplagt, at du finder på underholdning og sjove babyshower-lege, hvor den kommende baby og mor er i fokus.

I kan for eksempel varme op med en tipskupon, hvor I skal gætte den kommende babys køn (hvis ikke I allerede ved det), fødselsdag, vægt, længde, øjen- og hårfarve samt navn. Gem de fine kuponer i en boks eller mindebog for sig, indtil babyen er født. Når I først kender til alle detaljerne, er det ham eller hende, der er kommet tættest på de rigtige svar, der vinder legen. Præmien kan evt. betales ved, at alle gæster giver 20 kr., når de deltager i legen, eller også må æren være nok.

Vil I gøre noget ekstra ud af legen, kan I desuden tilføje en kupon, hvor I skal gætte på om babyens ører, næse, mund, smil osv. ligner mors eller fars mest.

Sjove babyshower-lege, hvor der skal smages og huskes

Man kan som nybagt forældre hurtigt få blehjerne, når barslen skydes i gang, og babyen skal passes. Inden de når så langt, kan det dog være sjovt at tjekke, om de har forberedt sig godt på opgaven.

Kimsleg med babyting er en sjov babyshower-leg, hvor kommende forældre såvel som gæster kommer på prøve. Gem en masse babyting, såsom rangler, sutter, brystpumper og lignende under et tæppe. Giv gæsterne et halvt minut til at se på tingene, inden de finder papir og blyant frem og skal huske, hvad der ligger under tæppet.

Smag på babymad er en anden, berømt babyshower-leg. Find et hav af gode bøtter med alt fra puréer til babyvenlig bolognese og kartoffelmos. Sæt bind for øjnene på hende, der skal gætte – selvfølgelig den vordende mor – og se, hvor svært det nogle gange kan være at gætte rigtigt, mens I finder jeres favoritter til den kommende baby.

Glem ikke at dokumentere de sjove lege og underholdning til babyshower med billeder i massevis og måske små hilsner fra alle gæsterne. Saml det hele i en flot, dekoreret mappe eller boks, og giv det i gave til hende, der snart skal være mor. Hun vil med garanti elske de charmerende billeder, de sjove gæt og bud på navne samt mange lykønskninger.