Savner I ideer til at lave noget sammen som familie? I så fald er I kommet til det rette sted. Her kan I få nemlig få tre gode bud på sjove lege, som I kan lave i fællesskab. Det er vigtigt at give sig tid til at lave fælles ting i en ellers travl og hektisk hverdag. Ofte oplever man, at hvert familiemedlem er optaget med hver deres, og dermed bliver fælles projekter og hyggelige fællesstunder glemt.

Det er ærgerligt, da alle får rigtig meget ud af disse stunder, og det styrker familiesammenholdet. Er I en familie, som godt kunne tænke sig at lave noget skægt sammen, men måske ikke lige ved hvad, så kan i blive klogere med de her tre bud.

Eller I kan få inspiration her og finde endnu flere ideer til familieunderholdning.

Gæt og grimasser

Gæt og grimasser har altid vakt liv og glade dage. Legen kan udføres på mange forskellige måder. I kan vælge et emne, det kunne fx være dyr eller kendte, og mime inden for det. Hvis det skal være lidt mere avanceret, kan I også lave sætninger, som skal imiteres.  Man kan også dele legen op i tre runder. I den første runde må man bruge alle ord, på nær det, der står på sedlen, til at forklare, hvad det er.

I næste runde må man kun bruge et ord til at forklare.

Og i sidste runde må man slet ikke bruge nogle ord, men skal i stedet mime ordet. Det er de samme sedler, som går igen for hver runde, så folk har en nogenlunde ide om, hvad de skal gætte inden for.

Jeg melder krig mod

De fleste voksne har nok mange nostalgiske minder fra den gode gamle klassiker, jeg melder krig mod. En leg som stadigvæk holder den dag i dag. Til legen skal man bruge kridt og en bold. Med kridt tegner man en stor cirkel på asfalten. Inde i cirklen tegner man en lille cirkel. Dernæst deler man den store cirkel op i lige store stykker.

Stykkerne fordeles ud til hver deltager, som hver især vælger et land. Det er nu deltagernes opgave at forsvare deres land. Det gøres ved, at en krigsmelder stiller sig ind i midten og råber ”jeg melder krig mod…”, mens han/hun kaster bolden i jorden.

Alle andre løber væk. Landet, som er blevet råbt op, skal fange bolden og løbe tilbage til midtercirklen og råbe stop. Derefter må personen tage tre skridt og en spytklat for at komme hen til en af fjenderne. Fjenden skal forme en cirkel med sine arme, og hvis det angrebne land formår at ramme bolden ned i, må han/hun erobre noget af fjendens land. Man erobrer ved at stå på et ben i midtercirklen og tegne så stort et stykke man kan på fjendens territorium.

Rundbold

Er den store familie samlet, så er rundbold altid et god bud på en underholdningsform, som både er elsket af store og små. Fordel jer i to hold og lad legen gå løs. Der findes dog mange forskellige bud på regler, når det kommer til rundbold, så det er en god ide at blive enige om, hvilke regler I spiller med.

Tæller I fx med point, skifter i efter to eller tre døde og spiller i med befriere. Så snart reglerne er klargjort, gælder det bare om at have det sjovt, og det er heldigvis næsten altid garanteret med rundbold.