Nogle gange trænger man til, der sker noget andet. På den måde får hjernen nye input og hverdagen en smule mere kulør. Desværre er der dog også udgifter forbundet med nye oplevelser og aktiviteter. Især når det kommer til gadgets, spillekonsoller og lignende elektronisk udstyr som sjældent er billig underholdning – men til gengæld garant for masser af sjove timer. Enten alene eller sammen med venner og familie.

Den sikre vej til en ny Playstation eller Xbox findes naturligvis i at spare op. Det er dog ikke altid, det lykkes at få skrabet nok sammen, inden den nye model kommer på markedet – eller også har du måske fundet et rigtig godt tilbud der kun gælder lige nu, inden opsparingsmålet er nået.

Vil du gerne investere i en ny spillekonsol eller gamer-pc lige nu og her, findes der dog en anden måde at indfri drømmen på. Nemlig gennem et forbrugslån eller en kassekredit i banken. Du kan også gøre det endnu nemmere ved at ansøge om et SMS-lån hos en online låneformidler. Særligt de sidste er relativt nemme at få godkendt et lån hos samtidig med, at du hurtigt har pengene i hånden.

3 gode råd inden du optager et SMS-lån

Ethvert lån bør naturligvis overvejes nøje – det er nemlig ikke gratis at låne penge og der er derfor, i langt de fleste tilfælde, udgifter forbundet med at benytte sig af et SMS-lån. Sørger du for at overholde dine betalingsfrister, og har du luft i budgettet til at tilbagebetale beløbet i små bidder indtil lånet er indfriet, er der dog sjældent store risici ved at tage et lån.

Problemet med de hurtige SMS-lån opstår nemlig i princippet først, hvis du ikke har råd til at betale pengene tilbage. Her får du derfor 3 gode råd, når du skal ansøge om et SMS-lån, så du ikke risikerer at ende i denne situation.

Læg et budget, inden du låner

På den måde får du et overblik over, hvor meget du har råd til at betale tilbage pr. måned – og dermed også hvor stort et lånebeløb, du kan ansøge om uden risiko for at ødelægge din økonomi. Er din økonomi i forvejen stram, vil du som en ekstra bonus også opdage dette i forbindelse med udarbejdelsen af dit budget. Dermed kan du bremse optagelsen af uhensigtsmæssig gæld, inden du er kommet i gang.

Tjek den såkaldte ÅOP

Når du skal sammenligne priser på de forskellige lån, er det vigtigt, du ikke udelukkende sammenligner rentesatserne. De er nemlig ikke nødvendigvis et reelt udtryk for, hvad det koster at optage lånet, da nogle låneformidlere også opkræver en række gebyrer, som nemt kan blive glemt i farten.

Du skal derfor i stedet kigge på den såkaldte ÅOP. Det er en forkortelse for “årlige omkostninger i procent” og er et udtryk for, hvor meget lånet koster i procent pr. år, inklusiv diverse gebyrer. ÅOP kan svinge fra mellem 10 og 800 % og der er derfor god grund til at se sig for. Det nemmeste overblik får du ved at benytte en sammenligningside, der præsenterer alle tal for de forskellige udbydere af SMS-lån ét sted. Det kan du for eksempel finde på Kviklanet.dk.

Få flere tilbud og tænk dig om en ekstra gang

Selvom der generelt er gode muligheder for at blive godkendt til et SMS-lån, kan du alligevel risikere et afslag. Du øger dog din chance for succes ved at ansøge flere steder på én gang. Du bør naturligvis ikke optage alle lånene, men bliver du godkendt til eksempelvis 3 lån, kan du sammenligne disse 3 konkrete lånetilbud og vælge det, der passer bedst til din økonomi. Det giver dig den bedste løsning.

Når du har besluttet dig for, hvilket SMS-lån du gerne vil optage, er det desuden en god idé at tænke dig om en ekstra gang: Er det dét, du vil? Eller kan du vente et par måneder i stedet til du har fået opsparingen i hus i stedet? Der findes ingen rigtige eller forkerte svar – men på grund af risikoen for de høje omkostninger, der kan være forbundet med et SMS-lån, er det en god idé altid at overveje dine muligheder og anskue dem fra flere sider. På den måde passer du bedst muligt på din økonomi.