Det er en helt særlig oplevelse at flyve en tur i en luftballon. Det siger sig selv at udsigten er helt fantastisk, når ballonen stiger til vejrs – men fornemmelsen af at blive løftet op mod himlen af den store og imponerede ballon er også noget helt unikt.

Samtidig er der musestille, når I svæver i luften. En luftballon har nemlig ingen motor, men fungerer i stedet på den måde, at en gasbrænder blæser varm luft op i ballonen. Brænderen er imidlertid ikke tændt konstant, men benyttes udelukkende til at få ballonen til at stige til vejrs og løbende bevare flyvehøjden, når I har ramt den blå himmel.

Det betyder, at der er længere perioder i luften helt uden støj. Det eneste I kan høre er vindens susen og eller bare stilhed. Samtidig flyver en luftballon meget langsomt og der er derfor masser af tid til at nyde udsigten og se landskabet fra oven.

Ballonflyvning er for både unge og gamle

En luftballon er et relativt anderledes transportmiddel at eje og der er derfor langt færre ballonskippere i landet, end der piloter og propelfly. Alligevel er det faktisk muligt at flyve i luftballon over hele landet – også selvom du ikke er så heldig selv at kende nogen, der kan invitere dig med på en tur.

En ballonflyvning er i øvrigt noget for de fleste. Så længe du er over 130 centimeter høj og ikke vejer mere end 140 kilo med tøj på. Af sikkerhedsmæssige årsager må du heller ikke være gravid eller sidde i kørestol, men hvis helbredet ellers i orden, er der med andre ord adgang til ballonflyvning for de fleste. Uanset alder.

Sådan foregår en tur i en luftballon

Den første varmluftballon steg til vejrs i Paris i 1783. Selvom det er over 200 år siden, er der imidlertid ikke meget, der har ændret sig. Sikkerheden er naturligvis blevet meget bedre og teknikken meget mere stabil. Men det næsten magiske i at kunne stige til vejrs er i dag den samme.

Vejret er derfor stadig, som i 1700-tallet, en vigtig medspiller, når I skal ud at flyve en tur i en luftballon. Det er nemlig hverken behageligt eller særlig sikkert at flyve, hvis det blæser for meget – og hvis det regner og er gråvejr, vil udsynet være dårligt og regnes pisken mod kinderne knapt så skøn.

Derfor foregår de fleste ballonflyvninger i sommerhalvåret og på dage, hvor vejret viser sig fra sin milde side. Det kan naturligvis være svært at vide i forvejen, og derfor kan man også risikere at en allerede planlagt tur er nødt til at blive ombooket.

Hvis vejret er godt og dermed ballonturen kan gennemføres, kan I se frem til en oplevelse af sammenlagt 2-3 timers varighed med garanti for en høj wow-faktor.

Ballonture.dk kan du læse mere om ballonflyvning og få hjælp til at booke en tur i en luftballon i nærheden af, hvor du bor. Du finder også tips til turen og hvad du skal huske at tage med.