I dette indlæg kan du forvente at finde eksempler på nogle af verdens bedste duetter – både som album version og live optrædener.

Der er lavet rigtig meget fantastisk musik igennem tiden. Helt anderledes og magisk kan det dog blive når 2 fantastiske kunstnere går sammen om at lave en sang eller en live fremførelse af den ene kunsters sang.

Hvad er en duet?

Verdens bedste duetter - Her symboliseret med 2 af Corr søstrene.Definitionen på en duet, inden for musik, er når 2 kunstnere går sammen om at synge eller spille en sang.

Duetter er altså sange udført af 2 sangere eller 2 kunstnere der spiller samme instrument.

Ofte er det dog 2 sangere der bliver sat i forbindelse med duetter.

Verdens bedste duetter

Inden jeg viser dig listen, så skal jeg lige skynde mig at sige at smag jo naturligvis er meget individuelt. Derfor er det ikke sikkert disse duetter falder i din smag alle sammen. Jeg håber dog at kunne overraske med en duet eller 2, som du havde glemt eller måske slet ikke kendte i forvejen.

Og så er du meget velkommen til at dele din favorit duet med os. Skriv en kommentar nederst i indlægget.

Elton John og George Michael – Don’t let the sun go down on me: Måske den bedste duet i verdenshistorien. Selvom det ikke er min favoritgenre, så er det her en duet som jeg aldrig bliver træt at at lytte til. Specielt i denne live version:

Johnny Cash og June Carter Cash – It ain’t me babe: Denne sang er umulig at komme uden om når vi taler om verdens bedste duetter hvis du spørger mig.

The Corrs & Bono – When the start go blue: Denne duet er med medlemmerne fra 2 af mine favoritbands, nemlig The Corrs og U2. Begge bands er fra Irland og dem har jeg lyttet til i mange år. “When the starts go blue” er en Ryan Adams sang, men jeg foretrækker klart denne version:

http://www.youtube.com/watch?v=XV_dbCF1jOA

The Corrs – No frontiers: Denne duet er med 2 af søstrene Corrs. Det specielle er at det ikke er den normale forsanger Andrea, der synger med på denne duet. Det er derimod de normale backup sangere i bandet, Sharon og Caroline. De gør det absolut fremragende som sangere i denne duet og det siger lidt om talentet i familien Corr.

http://www.youtube.com/watch?v=Ebr84yz7N54

Eros Ramazzotti & Tina Turner – Cose Della Vita: En dejlig blanding af pop og rock med 2 fantastiske sangere. Det er klart min favorit sang med både Eros og Tina. 🙂

Jane Birkin & Serge Gainsbourg – Je T’aime… Moi Non Plus: Du kender den måske ikke på navnet, men jeg er helt sikker på du kender sangen. Den er på fransk med en meget genkendelig klag og med en meget sensuel duet mellem en mand og en dame. Jeg syens den er fantastisk.

Sonny & Cher – I got you babe: Legendarisk duet fra 1965. Den holder stadig 100% den dag i dag.

Charlotte & Jonathan: I et TV program som “Britain’s got talent” kan der også ske overraskelser. Se f.eks. denne duet med Charlotte & Jonathan:

Gode danske duetter

De danske kunstnere kan også. Der findes nemlig også rigtig mange gode danske duetter. Her får du en lille liste med nogle af mine favoritter.

Nephew & Marie Key – Gå med dig: Marie Key er en meget karismatisk og speciel kunstner i Dansk musik. Sammen med Nephew har de begået et fed nummer her:

Nephew og L.O.C – Hospital: Den legendariske performance fra Roskilde Festivalen i 2007 af Nephew’s hospital hvor rapperen L.O.C deltager og gør denne version speciel og til en landeplage den dag i 2007:

Johnny Deluxe & Anna Nordell – Drømmer jeg: Denne sang er ikke en jeg hører så tit, men jeg synes det er en super god festsang. Derfor kommer den på listen.

Vil du have flere duetter?

Vil du gerne eje dine duetter – og rigtig mange af slagsen, så findes der en hel CD samling fyldt med gode danske og udenlandske duetter. Klik på knappen nedenfor for at gå til en shop hvor du kan købe CD’en med verdens bedste duetter.

Hvis du skal holde en fest, så kan du også hyre et godt live band til at komme og spille til din fest. Tjek dette indlæg og find noget godt live musik til din fest.

Hvad mener du?

Hvad mener du om duetterne på denne liste? Har jeg glemt din yndlingsduet, så smid en kommentar herunder.