Leder du efter en god TV oversigt eller TV guide, så vil jeg forsøge at hjælpe dig i dette indlæg.

Hvad er en TV oversigt / TV guide

En TV oversigt kan være rigtig god, hvis du er træt af at zappeNår du ikke ved hvad der kommer på TV, så leder du efter en TV oversigt eller en TV guide der kan fortælle dig hvad der kommer på de forskellige kanaler på TV. Så hvis du keder dig, og ikke er så vild med at zappe, så kan en TV oversigt lede dig på sporet af noget godt TV.

I en TV oversigt kan du typisk også få en kort beskrivelse om hvad udsendelsen handler om, hvilken genre det er, og naturligvis hvor længe den varer.

Krav til en god TV oversigt

Jeg har prøvet en del TV oversigter igennem tiden, og der er en lang række ting jeg kigger efter når jeg gerne vil have et overblik over hvad der kommer på TV. Nogle af de krav, eller ønsker, jeg har til en god TV oversigt er bl.a.:

 • At det er nemt at vælge hvilke kanaler jeg vil have vist på oversigten (det giver jo kun mening at jeg har en oversigt over de kanaler jeg rent faktisk kan se).
 • At det er nemt at vælge genre. Hvis jeg nu kun vil se hvad der kommer af film eller sportsbegivenheder på TV i aften, ville det være fedt hvis der var en mulighed for det.
 • At det er nemt at vælge tidspunkt på dagen. Hvis jeg nu allerede om morgenen vil tjekke hvad der kommer i aften. Så er det fedt hvis der er mulighed for at få vist TV oversigten efter kl. xx:xx eller lignende. Der må gerne være mulighed for at få TV oversigten vist for en bestemt periode på dagen.
 • At det er nemt at skifte dag, hvis jeg nu gerne vil tjekke TV oversigten for i morgen.
 • At der er en god beskrivelse af de forskellige programmer, hvis nu overskriften ikke siger så meget. Især ved film er dette anvendeligt. Det gør det langt nemmere at vælge.
 • At der står tydeligt om det er en genudsendelse, om det er live, hvornår filmen er fra, hvilke skuespillere der medvirker og lignende. Der skal helst ikke sparres på oplysningerne.
 • At der er mulighed for at sætte en alarm på en udsendelse/film du gerne vil se på et givent tidspunkt.
 • At der er mulighed for at søge efter bestemte programmer (via fritekst søgning).
 • At der kan ses mange kanaler på én gang, så det er nemt at sammenligne hvad der f.eks. kommer i tidsrummet 19-21 på samtlige kanaler.

Se TV oversigten online

Der er tonsvis af muligheder for at tjekke hvad der kommer på TV på internettets mange TV oversigter. Du kan også downloade APP’s til din smartphone eller din tablet, så du nemt kan få et overblik over dagens TV programmer.

TV oversigt i hjemmesideform
Hvis du foretrækker at tjekke TV oversigten via en hjemmeside, så er der følgende gode muligheder:

 • TV oversigten på TV2’s hjemmeside – Dette er nok den bedste Tv oversigt i hjemmeside form, da den indeholder mange muligheder for at manipulere med den visning du ønsker. Bl.a. Kan du nemt klikke på hvilken genre du ønsker at se.
 • TV oversigten på DR’s hjemmeside – DenneTV guide synes jeg faktisk har den bedste overskuelighed. Det er endda på trods at at du kun kan se få kanaler ad gangen.
 • TV guiden på tvguide.dk – Dette er den dårligste af de 3 TV oversigter – ikke mindst fordi overskueligheden er dårlig. Det hele virker så sammenpresset.

Kender du en TV oversigt der er bedre end disse 3 i hjemmeside form, så skriv endelig en kommentar nederst i indlægget.

TV oversigt i APP form
Foretrækker du at tjekke dagens TV programmer på din smartphone eller tablet, så kan du også downloade flere forskellige TV guide APP’s. Det er altid godt at have sådan en APP – ikke mindst når du er på farten, eller hvis du ikke har computeren tændt.

Der findes også masser af TV guide APP’s, men jeg vil nøjes med at nævne TV2’s APP i denne sammenhæng, da det er den suverænt bedste APP jeg har prøvet til formålet. Du logger bare på din telefon, iPAd eller hvad du nu har og søger på “tvtid”, så skal du nok finde den. Den er rigtig god og indeholder, lige som hjemmesiden, en masse gode indstillingsmuligheder.

Der findes som sagt også andre, og hvis du kender en du mener er bedre end “tvtid”, så vil jeg meget gerne høre fra dig i en kommentar.

Tekst-TV er ikke dødt
Er du lidt old school, så er Tekst-TV ikke helt dødt. Også her har du mulighed for at se en god TV oversigt.

Abonner på et magasin med en god TV guide

Der er også en lang række blade og magasiner der indeholder en god TV oversigt. Det kræver jo så bare at du abonnerer på et af de blade. Ulempen er selvfølgelig at det koster lidt penge at abonnere på en magasin eller et ugeblad, men der er bestemt også fordele. Nogle af disse fordele er f.eks. at:

 • Du nemt kan slå op i din TV oversigt. Du kan evt. have den liggende på den aktuelle dag.
 • De giver et godt overblik over hvad der kommer på den pågældende dag.
 • Du er masser af andet guf i magasinet/ugebladet i form af artikler, opskrifter og meget andet.
 • Du kan nemt dele et magasin med flere i husstanden. Evt. også med en nabo.

Nogle af disse ugeblade/magasiner med en god TV Guide er f.eks.:

 • Se & Hør
 • Billed Bladet
 • Kig Ind

Der er mange flere på listen. Du kan jo vælge det blad med den bedste TV guide og/eller det bedste øvrige indhold. 🙂

Hvis du foretrækker denne metode til TV oversigten, så del gerne med mig hvorfor.

Gør dine TV oplevelser bedre

Når jeg skal slappe af så kan jeg rigtig godt lide at se TV. Helst en god film eller en god eller sjov Dansk TV serie. Men det gør jo heller ikke noget at udstyret er i orden. Hvis du har det på samme måde og trænger til en opgradering, så kan jeg klart anbefale et større TV, eller et lidt mindre TV til soveværelset. Jeg synes i hvert fald et er superfedt at se TV i sengen. Der findes næsten ikke noget der er mere afslappende for mig.

Hvad mener du er den bedste TV oversigt?

Hvilken af de mange muligheder foretrækker du som TV oversigt? Skriv gerne en kommentar med din favorit og lidt om hvorfor du godt kan lide den. Har du flere gode TV oversigter eller TV guides, så vil jeg meget gerne høre fra dig.