Har du lyst til at samle vennerne eller familien til en hyggelig spilleaften derhjemme, men mangler idéer til, hvordan den skal planlægges? Altså selvfølgelig skal der da snacks, andre lækkerier og drikkevarer til, men hvad skal du ellers finde på at underholde dem med? Få inspiration her.

Der er nu bare noget hyggeligt ved at samles og spille og konkurrere med/mod hinanden. Det giver altid højt humør og spænding. Og så er det næsten ligegyldigt, hvad I spiller – om det er billedlotteri eller poker. Det kommer selvfølgelig også an på, om der er børn med.

Hvad skal vi spille?

Herunder får du fem overordnede forslag til, hvordan du kan arrangere en hyggelig og underholdende spilleaften derhjemme med familien eller nogle af vennerne. Hvilke spil I kan spille, afhænger selvfølgelig også af, hvor mange I er.

1. Escape room spil

Hvis I ikke er så mange, kan I kaste jer over et af de meget populære Escape room-spil. Det er en type spil, hvor I ikke konkurrerer, men samarbejder om at løse forskellige mysterier, gåder og lignende.

Så frem med slik, chips og drikkevarer og kom i gang med det spændende spil.

2. Spilleautomater

Synes I bedre om online spil, hvor der er mere på højkant end bare æren, så kan I spille på de samme slots online, og se hvem, der vinder mest.

Få tændt computeren – klar, parat, spil.

3. Computerspil

Men I kan også spille andre spil på computeren, end dem der koster penge. Der findes rigtig mange computerspil, hvor I kan mødes i cyberspace og enten spille mod hinanden eller hjælpe hinanden.

Sæt pizzaen på bordet, og find colaerne frem, og så er der dømt hyggelig spilleaften ved skærmen.

4. Brætspil for alle

I kan også hive et brætspil frem. Her findes der rigtig mange muligheder. Og her kan I sagtens finde et, som kan spilles af alle – også af børn, uden at det behøver blive kedeligt for voksne.

Nogle forslag til populære spil til familien kunne være:

  • Partners – minder lidt om Ludo, men I samarbejder i hold
  • Vildkatten – her kan selv de mindste være med
  • Matador – SPILLET for hele familien

Forslag til spil for voksne:

  • Konsensus – sætter hjernen på overarbejde
  • Cheers – pakkeløsningen til en sjov aften
  • Politisk ukorrekt – ikke for sarte sjæle

5. Quiz, quiz og quiz

Tag udgangspunkt i nogle af de kendte quizzer fra tv. Evt. kan I quizze med, når de bliver sendt i tv – men du kan også selv lave nogle spørgsmål og lege vært. Du kan f.eks. lade dig inspirere af Sprogquizzen fra dr.dk eller de gode gamle Gæt og grimasser. Til sidstnævnte kan du endda finde sætninger på nettet, som du kan bruge.

Eller hvad med Jeopardy, Lykkehjulet eller Hvem vil være millionær – som i øvrigt også fås som brætspil – som vi kender så godt fra tv2.dk.

Spil med omtanke

Selvom det ikke er gambling, I kaster jer ud i, så spil alligevel med omtanke for at bevare det gode venskab og/eller familiesammenholdet. Husk, det er samværet og den gode stemning, der har størst betydning.