Mangler du sidste skoledag kostume ideer, så vil jeg i dette indlæg forsøge at give dig en række tips til gode kostumer, samt en række ting du kan overveje inde du vælger kostume.

Hvad er sidste skoledag?

Sidste skoledag kostume til både dreng og pige - se ideer her.Sidste skoledag er sjældent en rigtig skoledag på de fleste skoler. Det er en dag hvor afgangen af den ældste årgang fejres. Det sker både i 9, og 10. klasse i folkeskolen, samt på mange gymnasiale uddannelser.

Dagens fejres ofte både af lærere og elever. Mange steder starter dagen med fælles morgenmad, sjove parodier på lærerne, de klassiske blå bøger, hvor eleverne beskriver hinanden, karamel uddeling (eller kastning) og ofte er både elever og lærere klædt ud for at fejre dagen. Ovenstående er nok noget mange kan nikke genkendende til som en fast del af sidste skoledag.

For eleverne er starten af dagen på skolen dog sjældent der hvor festlighederne stopper. De vil ofte fortsætte til ud på dagen, væk fra skolen,  med musik, fest og sikkert også alkohol. Udklædningen og de mange sjove kostumer gør ofte dagen ret uforglemmelig, får både lærere, men især eleverne.

Festlighederne omhandler også sprøjtning med vand eller skum. Og af og til går det måske endda ud over uskyldige ofre, som f.eks. elever fra yngre årgange eller klasser.

Overvejelser inden du køber sidste skoledag kostume

Skal du på jagt efter et sidste skoledag kostume, så er der nogle overvejelser som du bør tænke over, så du kan få en så god dag som muligt. Nogle af disse overvejelser kan du få et par ideer til herunder:

 • Økonomi: Hvad er dit budget for et sidste skoledag kostume? Tænk på forhånd over hvor mange penge du vil bruge på hele dagen, med det hele – og vurdér evt. hvor mange af disse penge der må gå til et kostume.
 • Vejret: Hvordan bliver vejret på dagen? Er det sommer og varmt, så er det måske ikke lige en abedragt eller lignende du skal udklæde dig i (Hvis du er modig kan du overveje en mankini). Er det vinter, så skal du nok tænke på om du kan holde varmen i dit kostume hele dagen og natten. Giver det regn, så skal du måske tænke over om dit kostume kan modstå dette, eller om du får problemer med gennemsigtige områder, hvis dele af kostumet er hvidt.
 • Få hele klassen med: Dagen bliver med garanti sjovest hvis alle i klassen er med på ideen om et sidste skoledag kostume. I kan begynde planlægningen i god tid, og evt. tale om et fælles tema for udklædningen, så der kan komme en masse ekstra sjov ud af det. Det kunne f.eks. være at i udklædte jer som personer fra en kendt actionfilm, et fodboldhold, som 70’er ikoner eller lignende.
 • Få lærerne med: Dagen bliver også uforglemmelig, hvis i også har jeres lærere med. Enten fordi i meget gerne vil have dem med – og ellers fordi det giver mulighed for at lave nogle gode pranks med dem – evt. som en sød hævn for deres “tortur” i løbet af skoletiden. En klassiker er at lave en parodi af lærerne. Men det kan jo være hvad som helst.
 • Hvad skal der ske efter “skoletid”: Planlæg hvad der skal ske efter skoletid og hvor, sådan så i har styr på programmet på selve dagen. Ellers risikerer i også hurtigt at tropperne spredes for alle vinde når skoledagen slutter. Hvis ikke det er meningen, så planlæg hvad der skal ske herefter.

Hvilke overvejelser gjorde jeres klasse jer inden sidste skoledag, og hvad planlagde i der skulle ske efter skoledagen var slut? Skriv gerne en kommentar nederst.

Sidste skoledag kostume ideer

Nu skal du få en række sidste skoledag kostume ideer, samt et par links til hvor du kan købe dit sidste skoledag kostume. De fleste genrer, eller kategorier, indenfor kostumer til sidste skoledag kan bruges til både drenge og piger. Derfor får du herunder en liste med forslag til hvilke genrer du kan lede efter kostumer i:

 • Årtier: Vælg et årti, f.eks. 50’erne, 60’erne, 70’erne eller 80’erne og find flotte kostumer så du ligner en trendy ung fra den tid. I dag vil det nok se temmelig kikset ud, men gøre festen mere morsom. Hvis du har mulighed for det, så kan du også tilpasse hår og skæg til den tid.
 • Superhelte: Vil du være Superman, Spiderman eller lignende så kan du blive superhelt som mand. Som kvinde kan du blive Catwoman, Batwoman eller lignende.
 • TV og film kostumer: Vil du være Jack Sparrow, Trandformer, Musketer, Robin Hood, Starwars prinsesse, Tandfe, Rødhætte eller lignende, så kan det også lade sig gøre at finde kostumer kendt fra film og TV.
 • Uniformer: Ønsker du at være kirurg, politi, sømand, brandmand, sygeplejerske, straffefange, stewardesse eller lignende, så findes der masser af gode uniformer til både piger og drenge.
 • Western kostumer: Lav jeres eget vilde vesten tema med festlige western kostumer, som kan findes til både piger og drenge.
 • Tyroler kostumer: Lav tyroler stemning med et festligt tyroler sidste skoledag kostume. Findes til både drenge og piger.
 • Hawaii kostumer: Skal der være en stemning af sydens sol og sommer, eller måske bliver vejret bare så godt at det giver ekstra god mening med Hawaii kostumer?

Find sidste skoledag kostumer lige her:

 • Sidste skoledag kostumer til piger finder du lige her.
 • Sidste skoledag kostumer til mænd finder du lige her.

Fandt du ikke det du søgte, så find flere kostumer på denne hjemmeside.

Gør det selv kostumer

Synes du at kostumer er for dyre at købe kan du måske selv lave dem. I kan i klassen også sætte nogle regler op, sådan så jeres sidste skoledag kostume KUN må findes i genbrugsbutikker, sådan så prisen holdes nede.

Alternativt kan du måske selv sy eller være kreativ på andre måder. Ellers har du måske en mor, eller en farmor eller mormor, der er gode til håndarbejde og som kan lave et kostume til dig. Du kan også gå på jagt efter gammelt tøj i dine forældres garderobe.

Med få midler burde det f.eks. være muligt at komme til at ligne et 80’er ikon, en vagabond eller lignende.

Tilbehør til sidste skoledag

Der en række ting, som du måske også bør tænke på til sidste skoledag. Nemlig tilbehør til dit kostume og til dagen i sig selv. Det er f.eks.:

 • Karameller, så du har noget at kaste med til de mindre elever.
 • Vandpistoler, vandballoner eller lignende, når der skal pjasket i vand. Find vandpistoler i forskellige varianter lige her.
 • Tilbehør til dit sidste skoledag kostume. Det kunne f.eks. være, en paryk, kunstigt skæg, våben, handsker, smykker, briller, sko, støvler eller meget andet. Find et stort udvalg af den slags tilbehør lige her.

Tips til sidste skoledag

Der er lige et par tips jeg synes du skal have med på vejen, som en der har prøvet at være til sidste skoledag flere gange:

 • Husk skiftetøj: At huske skiftetøj er en rigtig god idé hvad end du er lærer eller elev på en skole hvor der er sidste skoledag. Du kan nemt risikere at blive så våd at skiftetøj er et must. Det gælder både hvis du deltager eller bare går på skolen. Du kan være uheldig at de kommer efter dig med vand. 🙂
 • Drik masser af vand: Er det en utrolig varm dag, skal du huske at drikke masser af vand. Det har du måske en tendens til at glemme imens du har det sjovt og tiden går. Men især hvis det er en meget varm dag, er det vigtigt at du husker det, så du ikke dehydrerer.
 • Vær’ god ved dem der er mindre end dig selv: De mindre klasser er typisk meget udsatte på sidste skoledag og bliver tit jagtet af afgangsklassen. Det er også fint nok, men gør det med fornuft og omtanke, så der ikke er nogle der bliver alt for skræmte, syge eller direkte kommer til skade.

Del gerne dine erfaringer

Har du selv erfaringer med et godt sidste skoledag kostume, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Var det en succes at være klædt ud til sidste skoledag? Hvilket kostume valgte du og ville du evt. gøre noget om? Skriv gerne en kommentar, hvis du vil dele din oplevelse.