Den nye PS5 har vi glædet os til meget længe, men nu lander den endelig i butikkerne i 2020. Indtil nu har der blot været tale om spekulationer og rygter, men nu kan Sony langt om længe bekræfte, at den nye konsol er på vej til markedet. Aldrig har man set en spilkonsol så avanceret og lynhurtig som denne. Den nye maskine er blevet optimeret på rigtig mange områder, og den byder på en række nye smarte funktioner, så gaming-oplevelsen bliver sjovere og mere levende. Hvorfor du hurtigst muligt skal have fingrene i den nye PlayStation 5, kan du læse mere om herunder.

Hvis du vil læse mere om den nye PS5 og tjekke priser, så gå ind på ps-pris.dk og bliv klogere.

Den gamle og langsomme HDD er blevet udskiftet med den hurtige SSD

Den nye spilkonsol byder på en lang række forbedringer, der skal optimere (maksimere) spiloplevelsen. En af de mest markante må være den nye harddisk. PS5’en indeholder nemlig i modsætning til PS4 og PS3 en Solid State Disc – eller SSD. Denne nye harddisk er i forhold til den gamle mekaniske HDD langt hurtigere. Dette betyder, at det er slut med de lange ventetider mellem banerne. Hvor det førhen tog omkring 15 sekunder at indlæse et spil, tager det med den nye harddisk nu kun 1 sekund. Det er slut med at spilde tiden med at sidde og vente på en loading-skærm. For med PS5 kommer spillet til at køre langt mere flydende og uforstyrret.

Til den nye spilkonsol kommer også en ny controller

Noget af det, der er vigtigst at fremhæve ved den nye PS5, er den nye DualShock-controller. Vi så allerede tilbage ved PS4-tiden et stort fremskridt inden for udviklingen af controllere. Mange af de nye funktioner, der blev tilføjet dengang, er nu blevet endnu mere forbedret og nuancereret. Det gælder blandt andet vibrationsteknologien. Vibrationerne bliver nu differentieret meget præcist, således at de mere eller mindre simulerer, det man oplever inde i spillet. Kører man f.eks. galt i bil med høj hastighed, vil vibrationerne være meget stærke. Udover dette er feedbacken i controlleren også blevet optimeret yderligere, så spillet får en mere rullende fornemmelse. Alt i alt skal den nye controller give spillerne en langt mere realistisk og detaljeret spiloplevelse.

Få den fedeste spiloplevelse sammen med venner og familie

Det er sjovt at spille computerspil. Der åbnes op for en helt ny verden af muligheder og spændende udfordringer. Men der er en måde, hvorpå spillet kan blive endnu sjovere – hvis man er flere om det. Konsolspil kan i modsætning til computerspil spilles af flere på én gang. Det er derfor en genial måde at hygge sig og have det sjovt sammen med venner og familie. Sørg for at anskaffe dig en masse controllere. Så kan du samle en hel flok til for eksempel et spil FIFA. Med den nye PS5 er spillet mere flydende og realistisk end nogensinde før. Dine venner vil tigge dig om at få lov til at prøve, så snart du køber den.